panszpik Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 Kolejna edycja konkursu jak zwykle w czerwcu, zgłoszenia otwierają się za parę dni. Żeby było prościej komplet informacji oraz formularz rejestracyjny online są na dedykowanej stronie: grodziskikpd.org Kategorie jak co roku: 1) Piwo grodziskie 2) Wariacja na temat grodzisza (tu jedyna zmiana to od tego roku jest zgoda na kettle sour w tej kategorii, bretty z uwagi na bezpieczeństwo i otwarte kadzie zabronione). Nagrody jak co roku dość atrakcyjne, w tym 2000 pln plus warzenie piwa zwycięzcy na warzelni w Grodzisku Zgłoszenia są bezpłatne. P.S. Nie wiem jakim cudem, ale mimo konkursu na liście PSPD od września zeszłego roku informację na piwo.org piszę dopiero teraz. Mea culpa, przejąłem sprawy w kwietniu, najpierw stawiałem stronę telek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 Czy porter grodziski dopuszczony jest do kategorii nr 2? Ma 22 blg a nie widzę nigdzie widełek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordas Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 Jest info na stronie konkursu: https://grodziskikpd.org/regulamin-konkursu/ Cytuj „Wariacja na temat Piwa Grodziskiego” Kategoria otwarta. Zgłoszone piwo musi wyraźnie nawiązywać do stylu grodziskie. Sędziowie oczekiwać będą wędzoności w aromacie oraz silnego nasycenia. Zarówno barwa jak i cechy sensoryczne są nieokreślone. Wierzymy w kreatywność startujących, zarówno jeżeli chodzi o nachmielenie jak i niestandardowe dodatki. W składzie powinien znaleźć się pszeniczny słód wędzony drewnem dębowym. Dodatkowo warto rozważyć użycie drożdży grodziskich, choć zastosowanie innego szczepu, o ile zostanie spełniony warunek aromatu kojarzonego z grodziskim, jest dopuszczalne. Wyklucza się zastosowanie dzikich drożdży. Dopuszcza się zakwaszanie w kotle z pomocą bakterii kwasu mlekowego. Parametry: Ekstrakt początkowy: 7,0-16,0 °Blg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted May 10, 2018 Share Posted May 10, 2018 Okej nie dojechałem aż tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted May 13, 2018 Author Share Posted May 13, 2018 Dnia 10.05.2018 o 19:22, Undeath napisał: Czy porter grodziski dopuszczony jest do kategorii nr 2? Ma 22 blg a nie widzę nigdzie widełek. Niestety, widełki do 16, czyli trzeba HGB do FESa zrobić BTW postaram się wyjąć dziś opisy kategorii do podstron, będzie klarowniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted May 14, 2018 Author Share Posted May 14, 2018 Formularz rejestracyjny już aktywny https://grodziskikpd.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
MistrzSuspensu Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 Do kiedy przyjmowane są zgłoszenia/piwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted May 29, 2018 Author Share Posted May 29, 2018 Zgloszenia do końca miesiąca, zostały ostatnie dni na decyzję @MistrzSuspensu MistrzSuspensu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MistrzSuspensu Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Szkoda, do jutra nie zdążę wysłać. Za rok może spróbuję, najlepiej w obu kategoriach Link to comment Share on other sites More sharing options...
PIkaWA Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Do czwartku musisz się tylko zdecydować, na wysyłkę piw masz czas do 15-tego! MistrzSuspensu and panszpik 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted May 31, 2018 Author Share Posted May 31, 2018 Właśnie zamknąłem formularz, jeśli dobrze liczę czyjeś podwójne kliknięcie, to mamy: - 36 piw w kategorii klasycznej - 37 piw w kategorii Wariacja na temat Grodzisza Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeHow77 Posted June 2, 2018 Share Posted June 2, 2018 Mogę dopisać 2 piwa zakręcony byłem pomocą przy warszawskim konkursie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuloo Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Formularz z maila mamy wydrukować i wysłać razem z piwami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted June 4, 2018 Author Share Posted June 4, 2018 Tak Szuloo, dokładnie tak Sprawa MeeHow77 też załatwiona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuloo Posted June 4, 2018 Share Posted June 4, 2018 Spoko, dzięki już wczoraj za odp. na jewarzce xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted June 4, 2018 Author Share Posted June 4, 2018 3 minuty temu, Szuloo napisał: Spoko, dzięki już wczoraj za odp. na jewarzce xd Ha, nie połączyłem wątków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antol Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Hej, Jakieś info czy dotarły paczki itd to będzie czy nie ma co liczyć na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted June 20, 2018 Author Share Posted June 20, 2018 Możesz pisać na konkurs@browarwgrodzisku.pl. Chłopaki robią recepcję więc są w stanie sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antol Posted June 20, 2018 Share Posted June 20, 2018 Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
NervGal Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Dzisiaj eliminacje? Będą podane wyniki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przyjaciele z Grodziska Posted June 22, 2018 Share Posted June 22, 2018 Właśnie?Jakieś newsy?Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted June 23, 2018 Author Share Posted June 23, 2018 Do finału przeszło 8 piw w kategorii klasycznej i 7 wariacji. Wczoraj nie odkodowaliśmy próbek, dziś zostaną przekodowane. Jak komuś bardzo zależy bo chce przyjechać lub nie, proszę pytać na priv. Ale myślę że skończymy finał do 13.00, wtedy mogę podać finalistów publicznie. Wyniki na scenie (live FB jak zasięg pozwoli) są ok. 18.00, więc nawet z CBC można śmiało dojechać Link to comment Share on other sites More sharing options...
hophead Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Świetnie. Czekam na opublikowanie listy finalistów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panszpik Posted June 23, 2018 Author Share Posted June 23, 2018 Skończyliśmy, rzucam listę finalistów: Andrew Becker Jacek Stachowski Łukasz Zych Maciej Palusiński, Joanna Mitek Robert Gumieniak Michał Przywecki Łukasz Nowak Szymon Pioterek, Mateusz Dworniczek Sławomir Zakrzewski Karol Okoń Konrad Jakubik Maciej Taberski Szymon Jankowiak Kolejność losowa z obu kategorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wajcha Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Gdzie będzie można oglądać relację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts