panszpik Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Kolejna edycja konkursu jak zwykle w czerwcu, zgłoszenia otwierają się za parę dni. Żeby było prościej komplet informacji oraz formularz rejestracyjny online są na dedykowanej stronie: grodziskikpd.org Kategorie jak co roku: 1) Piwo grodziskie 2) Wariacja na temat grodzisza (tu jedyna zmiana to od tego roku jest zgoda na kettle sour w tej kategorii, bretty z uwagi na bezpieczeństwo i otwarte kadzie zabronione). Nagrody jak co roku dość atrakcyjne, w tym 2000 pln plus warzenie piwa zwycięzcy na warzelni w Grodzisku Zgłoszenia są bezpłatne. P.S. Nie wiem jakim cudem, ale mimo konkursu na liście PSPD od września zeszłego roku informację na piwo.org piszę dopiero teraz. Mea culpa, przejąłem sprawy w kwietniu, najpierw stawiałem stronę telek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Czy porter grodziski dopuszczony jest do kategorii nr 2? Ma 22 blg a nie widzę nigdzie widełek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Jest info na stronie konkursu: https://grodziskikpd.org/regulamin-konkursu/ Cytuj „Wariacja na temat Piwa Grodziskiego” Kategoria otwarta. Zgłoszone piwo musi wyraźnie nawiązywać do stylu grodziskie. Sędziowie oczekiwać będą wędzoności w aromacie oraz silnego nasycenia. Zarówno barwa jak i cechy sensoryczne są nieokreślone. Wierzymy w kreatywność startujących, zarówno jeżeli chodzi o nachmielenie jak i niestandardowe dodatki. W składzie powinien znaleźć się pszeniczny słód wędzony drewnem dębowym. Dodatkowo warto rozważyć użycie drożdży grodziskich, choć zastosowanie innego szczepu, o ile zostanie spełniony warunek aromatu kojarzonego z grodziskim, jest dopuszczalne. Wyklucza się zastosowanie dzikich drożdży. Dopuszcza się zakwaszanie w kotle z pomocą bakterii kwasu mlekowego. Parametry: Ekstrakt początkowy: 7,0-16,0 °Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Okej nie dojechałem aż tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Dnia 10.05.2018 o 19:22, Undeath napisał: Czy porter grodziski dopuszczony jest do kategorii nr 2? Ma 22 blg a nie widzę nigdzie widełek. Niestety, widełki do 16, czyli trzeba HGB do FESa zrobić BTW postaram się wyjąć dziś opisy kategorii do podstron, będzie klarowniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Formularz rejestracyjny już aktywny https://grodziskikpd.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Do kiedy przyjmowane są zgłoszenia/piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Zgloszenia do końca miesiąca, zostały ostatnie dni na decyzję @MistrzSuspensu MistrzSuspensu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Szkoda, do jutra nie zdążę wysłać. Za rok może spróbuję, najlepiej w obu kategoriach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIkaWA Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Do czwartku musisz się tylko zdecydować, na wysyłkę piw masz czas do 15-tego! MistrzSuspensu i panszpik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Właśnie zamknąłem formularz, jeśli dobrze liczę czyjeś podwójne kliknięcie, to mamy: - 36 piw w kategorii klasycznej - 37 piw w kategorii Wariacja na temat Grodzisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow77 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Mogę dopisać 2 piwa zakręcony byłem pomocą przy warszawskim konkursie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuloo Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Formularz z maila mamy wydrukować i wysłać razem z piwami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Tak Szuloo, dokładnie tak Sprawa MeeHow77 też załatwiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuloo Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Spoko, dzięki już wczoraj za odp. na jewarzce xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 3 minuty temu, Szuloo napisał: Spoko, dzięki już wczoraj za odp. na jewarzce xd Ha, nie połączyłem wątków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antol Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Hej, Jakieś info czy dotarły paczki itd to będzie czy nie ma co liczyć na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Możesz pisać na konkurs@browarwgrodzisku.pl. Chłopaki robią recepcję więc są w stanie sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antol Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NervGal Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dzisiaj eliminacje? Będą podane wyniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przyjaciele z Grodziska Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Właśnie?Jakieś newsy?Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Do finału przeszło 8 piw w kategorii klasycznej i 7 wariacji. Wczoraj nie odkodowaliśmy próbek, dziś zostaną przekodowane. Jak komuś bardzo zależy bo chce przyjechać lub nie, proszę pytać na priv. Ale myślę że skończymy finał do 13.00, wtedy mogę podać finalistów publicznie. Wyniki na scenie (live FB jak zasięg pozwoli) są ok. 18.00, więc nawet z CBC można śmiało dojechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hophead Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Świetnie. Czekam na opublikowanie listy finalistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panszpik Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Skończyliśmy, rzucam listę finalistów: Andrew Becker Jacek Stachowski Łukasz Zych Maciej Palusiński, Joanna Mitek Robert Gumieniak Michał Przywecki Łukasz Nowak Szymon Pioterek, Mateusz Dworniczek Sławomir Zakrzewski Karol Okoń Konrad Jakubik Maciej Taberski Szymon Jankowiak Kolejność losowa z obu kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Gdzie będzie można oglądać relację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi