Jump to content

Modyfikacja piwa koncernowego


Recommended Posts

Wygrałem w pracy dosyć dużo piwa w ramach obstawiania meczy mudnialowych, ale niestety są to same Tyskie / Kasztelany i  chciałbym je nieco podkręcić. Czy w grę wchodzi rozlanie puszek do fermentora, dodanie chmielu na zimno (mam ok. 200 g niezagospodarowanych chmieli aromatycznych) na kilka dni i ponowne butelkowanie - oczywiście z dodaniem nowych drożdży do nagazowania? Jeśli tak, to czy muszę dobrać odpowiednie drożdże z wyższą tolerancją na alkohol, czy wystarczą neutralne US-05? Może lepiej nakręcić najpierw starter?

Piwa jest 8l, standardowe 5%.

Link to comment
Share on other sites

Narobisz się, utlenisz, narobisz się znowu i wylejesz ostatecznie.

IMHO bez sensu, poszedłbym w marynowanie mięsa na grill i potem spijanie do jedzenia przy tym grillu ew. wczucie się w matkę teresę dla okolicznych Mirków albo zwykłe rozdawnictwo wśród zaprzyjaźnionych ludzi.

 

Edited by zasada
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.