Dino Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Ruszyły zapisy na VI Warmiński Konkurs Piw Domowych!!! Zapraszamy piwowarki, piwowarów, sędziów i stewardów do rejestracji! https://konkurs.wm.pspd.org.pl/ Więcej informacji: https://wm.pspd.org.pl/warminski-konkurs-piw-domowych/vi-warminski-konkurs-piw-domowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Witaj, Zastanawiam się co do wysłania mojego American Wheat. Zastanawiam się ponieważ wiem że piwo najprawdopodobniej stanie na samym dole stawki. Niemniej w przypadku tego piwa nie zależy mi na zdobyciu jakiegoś miejsca tylko na poznaniu fachowej opinii na jego temat. Nikt z poczęstowanych nie zwrócił uwagi na nic niepokojącego, ale mi coś w nim nie pasuje i chciałbym wiedzieć co. Czy wysłanie takiego piwa będzie faux pas? Czy mogę śmiało wysyłać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Wysylaj smialo. Jak bedzie cos nie tak, to dostaniesz to w metryczce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 nie za późno informacja o konkursie ? do 03/04.08.2018 zostaly 3 tyg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Godzinę temu, leonzn napisał: nie za późno informacja o konkursie ? do 03/04.08.2018 zostaly 3 tyg Tradycją różnych konkursów staja sie takie praktyki. Ogłoszenie kategorii/ terminu/opisu dla szerszego grona odbywa sie na kilkanaście dni przed konkursem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Kategorie zostały oficjalnie ogłoszone na stronie oddziału i na srajbuku 27 lutego. Strona jest ogólnie dostępna i jak ktoś jest zainteresowany, to sam znajdzie potrzebne informacje. https://wm.pspd.org.pl/warminski-konkurs-piw-domowych/vi-warminski-konkurs-piw-domowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia81 Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 No niby tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Czy trzeba wchodzić na fb każdego z 16 oddziałów żeby sie dowiedzieć prędzej o konkursie. Bravo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zohan Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Listę wszystkich konkursów w sezonie macie także na stronie PSPD i ostatnio ktoś wrzucił listę na Jewarzce. Szukanie dziury w całem....Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskkar Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 8 godzin temu, leonzn napisał: Czy trzeba wchodzić na fb każdego z 16 oddziałów żeby sie dowiedzieć prędzej o konkursie. Bravo Nie, nie trzeba. Wystarczy wejść na stronę PSPD. Tam informacja była od dawna. Już teraz jest kalendarz konkursów, wraz z kategoriami do końca roku. Do organizatorów : określcie termin dostarczenia piw. W regulaminie do 27.07, a na stronie zgłoszeniowej do 31.07. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Spoko. V edycji było tu ogłaszanych, szósta nie. Bo nie. Dziwne praktyki, a szkoda, bo polskie double IPA chętnie bym uwarzył pod ten konkurs. vmario 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Od dawna nie korzystam z tego forum wiec zwyczajnie zapomniałem założyć temat. Nikt inny nie założył, choć wiele osób śledzi konkursy i o nim wiedziało. Shit happens. Sorry. Tak poza tym info o Konkursie od lutego wisi na FB, stronie Warmińsko-Mazurskiego OT i na głównej PSPD... Edytowane 25 Lipca 2018 przez Dino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 8 godzin temu, Dino napisał: Od dawna nie korzystam z tego forum wiec zwyczajnie zapomniałem założyć temat. Nikt inny nie założył, choć wiele osób śledzi konkursy i o nim wiedziało. Shit happens. Sorry. Tak poza tym info o Konkursie od lutego wisi na FB, stronie Warmińsko-Mazurskiego OT i na głównej PSPD... A ja nie śledzę stron oddziałów PSPD, bo nie należę No shit happens, startowałem chyba w 4 z 5 edycji, coś tam nawet wygrywałem, nie tym razem, trudno. Uwarzę sam dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Ze srajbuka: Piwowarzy! Zaktualizowaliśmy wpłaty konkursowe. Kolejną transzę zaktualizujemy do czwartku. Obecny stan wpłat sprawdzicie po zalogowaniu się na swoje konto konkursowe. https://konkurs.wm.pspd.org.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Oto lista finalistów VI Warmińskiego Konkursu Piw Domowych - kolejność przypadkowa. Belgian Pale Ale - Nowicki Jerzy - Derdziak Łukasz- Wójciak Andrzej - Misiak Ireneusz - Jachimowski Mariusz Rosanke - Misiak Ireneusz - Kibilko Damian - Drożyner-Starowicz Paulina - Fandrejewski Dawid - Starowicz Piotr Polish Imperial IPA - Misiak Ireneusz - Krzywicki Rafał - Brzozowski Maciej - Ćwirko Julian American Wheat - Miotk Radosław - Milczarczyk Artur - Brzozowski Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Oto wyniki finałów VI Warmińskiego Konkursu Piw Domowych. Polish Imperial IPA 1. Krzywicki Rafał 28,25 pkt 2. Brzozowski Maciej 26,5 pkt3. Ćwirko Julian 23,50 pkt American Wheat 1. Milczarczyk Artur 32,75 pkt 2. Brzozowski Maciej 31,25 pkt 3. Miotk Radosław 24,75 pkt Rosanke 1. Ireneusz Misiak 42 pkt 2. Dawid Fandryjewski 33 pkt 3. Kibiłko Daniel 31 pkt Belgian Pale Ale 1. Wójciak Andrzej 40 pkt 2. Derdziak Łukasz 34,75 pkt 3. Jachimowski Mariusz 34,5 pkt Gratulujemy zwycięzcom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Parę zdań o poziomie w kategorii American Wheat. Na początku, ze względu na niską frekwencję, jako komisja przyjęliśmy założenie, że będziemy przepuszczać piwa z lekkimi wadami w tle. Niestety poziom był dość niski, widać, że ostatnie gorące miesiące wpłynęły negarywnie na jakość fermentacji. Najwięcej było piw siarkowych, z kiszonką w aromacie, ze zbyt wysokimi, nieprzyjemnymi estrami. Stosunkowo mało piw aldehydowych, trafiły się 2-3 ze sporym diacetylem, oraz kilka piw p profilu bardziej zbliżonym do IPA niż delikatnego Amercian Wheat. Były też 2 piwa kwaśne i jedno zakażone, objawiające się silnym chlorofenolem. Do finału, co widać po punktacji, przeszły 2 piwa z drobymi wadami, ale całościowo przyjemne w odbiorze. Piwo z 3ciego miejsca niestety było silnie przegazowane, co prawdopodobnie nie miało miejsca w eliminacjach, myślę, że to znacznie wpłynęło na całościowy jego profil. Metryczki eliminacyjne staraliśmy się wypełnić rzetelnie,jeżeli były drobne niedociągnięcia to wybaczcie, byłq duża duchota i mogły przytrafić się drobne błędy w opisie. Metryczki finałowe powinienem opracować do końca przyszłego tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) z fejsbuka: Informujemy, że metryczki eliminacyjne z Warmińskiego Konkursu Piw Domowych zostały już wgrane do systemu konkursowego. Możecie je pobrać po zalogowaniu się na Wasze konto na stronie: https://konkurs.wm.pspd.org.pl/ Potem należy wejść w „Twoje zgłoszenia” i na dole obok zgłoszonych piw powinien pojawić się symbol „młoteczka” informujący, że metryczka jest już dostępna. Metryczki finałowe będą dostępne już niedługo. p.s. Wybaczcie, za małe opóźnienie, ale to ja zapomniałem wgrać metryczki do systemu - Artur Kamiński Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez Warmiński MISIEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi