lukaszns78 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 W dniu 26.10.2023 o 12:36, ciezkicoswybrac napisał(a): Dokładnie Ci nie powiem, bo często robię to na oko. W Brewfather masz opcję wyliczenia potrzebnej wody. Ja zazwyczaj daję 3,5-4l na 1kg słodu (kociołek Cobra 50l), a wody do wysładzania tyle ile wyliczył mi Brewfather. dzięki. skąd mogę pobrać ( kupić ) ten program Brewfather w wersji PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Godzinę temu, lukaszns78 napisał(a): dzięki. skąd mogę pobrać ( kupić ) ten program Brewfather w wersji PL ? W wersji przeglądarkowej masz za darmo, wystarczy założyć konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszns78 Opublikowano 28 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 dzięki. czy w wersji przeglądarkowej jest tam od razu do wyboru język PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 28 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 12 godzin temu, ciezkicoswybrac napisał(a): W wersji przeglądarkowej masz za darmo, wystarczy założyć konto. Wersja mobilna jest również za darmo. Posiada ograniczenia w postaci mniejszej liczby warek i nie możliwości dodania urządzenia WiFi np. Ispindel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gen.Jomini Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Witam Tak się podepnę, żeby nie zasmiecać.... https://brewness.com/pl/recipe/hazy-ipa-90/view - proszę o sprawdzenie poprawności receptury, ilość chmielu średnia, ale testuje odmiany rzadko używane, więc lepiej mniej niż za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 1 godzinę temu, gen.Jomini napisał(a): Witam Tak się podepnę, żeby nie zasmiecać.... https://brewness.com/pl/recipe/hazy-ipa-90/view - proszę o sprawdzenie poprawności receptury, ilość chmielu średnia, ale testuje odmiany rzadko używane, więc lepiej mniej niż za dużo. Sabro to mocno dominujący chmiel, imo może przykryć Ci cały efekt tego dziwacznego Idaho Gem. Jeśli faktycznie chcesz przetestować co daje, to zmieniłbym proporcje na 2:1 (Idaho:Sabro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gen.Jomini Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Ok, dzięki, już się czegoś dowiedziałem o sabro - taki samiec alfa...😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 22 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 2 godziny temu, gen.Jomini napisał(a): taki samiec alfa... Coś w tym jest Podobnie jest z Mosaiciem i Citrą, też mocno dominują piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gen.Jomini Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Drozdże to gęstwa kveik FM53, po IPA, ale zeszly do 1blg - nie wiem,, do ilu zjedzą na tym zasypie. Będzie mało ciała w piwie, ale czytalem tu na forum, że niektórzy przerywają fermentacje. Ale ja bym nie ryzykowal. Jakoś nie wyczytałem, że to tak żarłoczny szczep... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi