korzen16 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 13 minut temu, anteks napisał: Skorygujesz cukrem lub ekstraktem Eeee ekstrakt to jeszcze na bogato - myślę że głównie walony jest CÓKIER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 ale ekstraktrm chmielowym tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 A no tak Ale jesli uzylbys ekstraktu chmielowego to prawilnie musialbys do tego piwa nowe etykiety zamowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 49 minut temu, Hanys93 napisał: A no tak Ale jesli uzylbys ekstraktu chmielowego to prawilnie musialbys do tego piwa nowe etykiety zamowic Na etykietach pisze sie tylko rzeczy wymagane prawem, dużo informacji to proszenie sie o kłopoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 7 minut temu, anteks napisał: Na etykietach pisze sie tylko rzeczy wymagane prawem, dużo informacji to proszenie sie o kłopoty Nie wiem jak w Polsce, ale w Niemczech jak uzywasz ekstraktu chmielowego to musisz na etykiecie miec napisane zamiast "chmiel" - "ekstrakt chmielowy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Czy ktoś kojarzy jakiegoś producenta generatorów pary do ogrzewania kotłów, ale z palnikami gazowymi lub ew. olejowymi (nie mamy wystarczającej mocy ani możliwości zwiększenie mocy dla generatorów elektrycznych). Na razie czekam na informacje i ofetry od firmy Prometr i Certuss. Ktoś jeszcze się tym zajmuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zapytaj w Nepomucenie, z tego co pamiętam oni mają ogrzewane parą. Ale nie pamiętam jak ją wytwarzają. W dniu 3.04.2019 o 19:40, Hanys93 napisał: Nie wiem jak w Polsce, ale w Niemczech jak uzywasz ekstraktu chmielowego to musisz na etykiecie miec napisane zamiast "chmiel" - "ekstrakt chmielowy" A u nas musisz mieć napisane "zawiera słód jęczmienny" Kamil Orzeł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 W dniu 4.04.2019 o 22:10, bart3q napisał: Zapytaj w Nepomucenie, z tego co pamiętam oni mają ogrzewane parą. Ale nie pamiętam jak ją wytwarzają. Dziś dostałem ofertę i dane techniczne z firmy Prometr. Czekam jeszcze na informację z Certussa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Odezwał się do mnie na FB kolo z Jinan Qihui Beer Equipment Co - niejaki Erick Li oferujący kompletny nowy browar. Zapytałem o 5 hl, więc jak ktoś chce się przyjrzeć ofercie prześlę na PW specyfikację. Wychodzi jakieś 37 tyś. $ Z tego co wiem sprzęt chiński (choć nie pomnę czy tej firmy) użytkuje Końska Grzywa oraz bodajże Świętochłowicki ReCraft. Ktoś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matros Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jeśli mnie nie okłamali to podobno Czarna Owca też korzysta z chińczyka. Jedna z chińskich firm ma swojego przedstawiciela w Polsce z którym współpracują i serwisy są niby wtedy krajowe i nie trzeba czekać na chińczyków. Tylko nie wiem czy ceny sprzętu są wtedy chińskie Ciekawe jaki zestaw podali za tą cenę, bo ostatnio pisali do mnie że ceny poszły w górę po nowym roku, a za 37 tys to jeśli dobrze pamiętam była warzelnia 5 hl i dwa tanki 10 hl plus reszta standardowego sprzętu który podają w ofertach. Kupę zdjęć mam od nich tego sprzętu. Na zdjęciach ładnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 7 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 W dniu 28.04.2019 o 23:51, Matros napisał: Jeśli mnie nie okłamali to podobno Czarna Owca też korzysta z chińczyka. Chyba jednak okłamali, Czarna Owca ma z Redenu http://www.browarinstal.pl/nasze-realizacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matros Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 W dniu 7.07.2019 o 13:19, dan737 napisał: Chyba jednak okłamali, Czarna Owca ma z Redenu http://www.browarinstal.pl/nasze-realizacje "Polecamy instalacje od sprawdzonych dostawców z Azji, Polski i z Czech, które są efektywne ekonomicznie, to jest trwałe, bezawaryjne i zdecydowanie tańsze od rozwiązań z Europy Zachodniej." Może jednak nie kłamali, jak sama firma poleca produkty z Azji, więc może akurat Chińczycy przygotowali sprzęt do tego browaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Z tego jak startowały Świętochłowice (browar) to była informacja, że sprzęt jest z Chin. Czy mają już swoich PH, nie wiem, ale całkiem możliwe bo Reden dostarcza sprzęt dla innych startujących browarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korek Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 6.12.2018 o 08:49, Browar Soravin napisał: A coś takiego (plik w załączeniu). Koszt 10 000 $ Gdzie coś takiego można kupić za 10 000 $? Poza tym.. No właśnie, jak to jest z tymi plastikowymi fermenterami? W UK czy we Francji jak się orientuję nie ma przeciwwskazań do fermentowania w takich komercyjnie piwa (n.p. zestawy że Speidla). A jak jest z tym w Polsce? Edytowane 24 Stycznia 2020 przez korek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 19 minut temu, korek napisał: Gdzie coś takiego można kupić za 10 000 $? Poza tym.. No właśnie, jak to jest z tymi plastikowymi fermenterami? W UK czy we Francji jak się orientuję nie ma przeciwwskazań do fermentowania w takich komercyjnie piwa (n.p. zestawy że Speidla). A jak jest z tym w Polsce? Zależy od UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Orientujecie się może jaka jest szansa na warzenie piwa w browarze restauracyjnym o wybiciu 2hl na miesiąc na tradycyjnych garnkach? Sprzedaż wyłącznie w restauracji. Jest szansa, że takie coś przejdzie w sanepidzie i ucs? Nie zabijcie mnie tylko śmiechem, ale kto pyta nie błądzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 3 godziny temu, smola napisał: Orientujecie się może jaka jest szansa na warzenie piwa w browarze restauracyjnym o wybiciu 2hl na miesiąc na tradycyjnych garnkach? Sprzedaż wyłącznie w restauracji. Jest szansa, że takie coś przejdzie w sanepidzie i ucs? Nie zabijcie mnie tylko śmiechem, ale kto pyta nie błądzi ? Przejście w urzędach nie zależy od wybicia ( np wczesny Łąkomin) Wszystko zależy od UC, jeden pozwoli warzyć w zwykłych garach a inny wymaga kosmicznych instalacji smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się