Wiktor Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 nie no ja też kaktusem nie jestem. Właśnie kończę oatmeal stouta, ma bardzo mało alkoholu, bo był robiony podczas imprezy i trochę wydajności zabrakło i słabo odfermentował. Mimo to w smaku jest niezły i chyba wezmę jutro parę butelek. Spróbowałbym te słody ale są za daleko od piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Moje propozycje:- mieszanie 20kg zasypu do porteru, - bieg z 50kg workiem ze słodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Midriel Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Już mam stresa... zaledwie 5 warek za mną - merytorycznie, a tym bardziej praktycznie to jestem szczaw na wiosnę... Ale nic to - przynajmniej poznam brać przyjazną Kto piwo warzy zły być nie może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gniady Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Z listy zakwalifikowanych (na stronie profesjonaliów)W moim przypadku problem jest tego typu, że zostałem zaproszony do II etapu a nie ma mnie na liście. Nie wiem, czy zdążą mi do jutra odpowieddzieć na moje wątpliwości. Jeśli nie, to nie jadę :smilies: Infam, ja jestem na liście a nie jadę, do mnie dzwonili w niedzielę po południu, w poniedziałek powiedziałem, że nie jadę, więc brali kolejnych z listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Hej, a to widzieliście? Piwowarzy zakwalifikowani do Wielkiego Finału zostaną poproszeni o uwarzenie specjalnego piwa o określonych parametrach, które będzie oceniane w rozgrywkach finałowych. Dopiero dziś to zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 No niestety nie jadę, dam szansę innym. Po głębszym zastanowieniu to za cienki w łokciach jestem, żeby miało sens konkurowanie (wszak warzeniem zajmuję się raptem 2 miesiące...), a wycieczka do Wodzisławia w środku sesji nijak mi do kalendarza egzaminów i zaliczeń nie pasuje Spróbuję za rok, a tym czasem powodzenia pozostałym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 To sąsiad masz przesrane Tylko ja będę reprezentował naszą wieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 no i po imprezie! było super, bo towarzystwo było pierwsza klasa... szkoda, że nie udało się mi online wrzucać info, zaraz ochłonę i wrzucę fotki z imprezy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 no i po imprezie! było super, bo towarzystwo było pierwsza klasa... szkoda, że nie udało się mi online wrzucać info, zaraz ochłonę i wrzucę fotki z imprezy! Kto przeszedł do finału? Jak wyglądała część praktyczna? I jakie piwo mają uwarzyć finaliści? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 a i bym zapomniał, u nas w "grupie białostockiej" do finału weszło zamiast 3 osób 5 (taki był wysoki poziom!), coś ktos wspominał, że w takim razie w Wodzisławiu zamiast 3 wybiorą 1 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 a i bym zapomniał, u nas w "grupie białostockiej" do finału weszło zamiast 3 osób 5 (taki był wysoki poziom!), coś ktos wspominał, że w takim razie w Wodzisławiu zamiast 3 wybiorą 1 ;-) Jasne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) a oto tabela wyników i wszyscy nagrodzeni Edytowane 2 Czerwca 2010 przez adanjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) a oto tabela wyników i wszyscy nagrodzeni A zatem gratulacje. Nieźleście to cwaniaczki wykombinowali z tym 3. miejscem ex equo. EDIT: 29 punktów to był max? Edytowane 2 Czerwca 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A zatem gratulacje. Nieźleście to cwaniaczki wykombinowali z tym 3. miejscem ex equo. EDIT: 29 punktów to był max? tak, Darko był pierwszy i bezapelacyjny, podobnie jak Dagome, nasza trójka jak widać ciut gorsza, jak wrócę za godzinkę to wrzucę trochę fotek, zobaczycie, jak było fajnie, spotkanie z piwowarami jak napisał Coder - bezcenne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Bardzo fajna impreza. Super ludzie. Przemiłe jury. Przyjemna atmosfera. Wysoki poziom piwowarów. Jeśli chodzi o mnie to spore zaskoczenie jeśli chodzi o przebieg części praktycznej, ale ja osobiście nic nie powiem. To był zaszczyt i wielka przyjemność Was poznać i wspólnie spędzić te kilka godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A ja mam takie pytanie: Czy można było przyjść z kolegą (kibicem) czy impreza zamknięta i zabawa tylko we własnym gronie? Pisałem już do organizatorów, ale nic nie odpowiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A ja mam takie pytanie: Czy można było przyjść z kolegą (kibicem) czy impreza zamknięta i zabawa tylko we własnym gronie? Pisałem już do organizatorów, ale nic nie odpowiadają. Formalnie nie wiem. W praktyce tak. Część teoretyczna była zamknięta, praktyczna otwarta, ale osoby towarzyszące (kilka) były na sali od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 a oto tabela wyników i wszyscy nagrodzeni A zatem gratulacje. Nieźleście to cwaniaczki wykombinowali z tym 3. miejscem ex equo. EDIT: 29 punktów to był max? Chyba 30 to był max. Chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 A ja mam takie pytanie: Czy można było przyjść z kolegą (kibicem) czy impreza zamknięta i zabawa tylko we własnym gronie? Pisałem już do organizatorów' date=' ale nic nie odpowiadają.[/quote']Formalnie nie wiem. W praktyce tak. Część teoretyczna była zamknięta, praktyczna otwarta, ale osoby towarzyszące (kilka) były na sali od początku. Dzięki. Chciał ze mną jechać kolega z którym warzymy, a głupio by wyszło jak by musiał siedzieć w samochodzie i czekać tyle czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Serdeczne gratulacje dla finalistów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zapomniałem dodać. Nastąpiła zmiana w regulaminie. Nie warzymy piwa do Kazimierza. Podobno mamy wziąć ze sobą swoje najlepsze i to one będą oceniane. Ale szczegółów na razie brak. Nie pozbywać się swoich najlepszych warek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zapomniałem dodać. Nastąpiła zmiana w regulaminie. Nie warzymy piwa do Kazimierza. Podobno mamy wziąć ze sobą swoje najlepsze i to one będą oceniane. Ale szczegółów na razie brak. Nie pozbywać się swoich najlepszych warek! A ile go ma być? Kilka but. czy więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zapomniałem dodać. Nastąpiła zmiana w regulaminie. Nie warzymy piwa do Kazimierza. Podobno mamy wziąć ze sobą swoje najlepsze i to one będą oceniane. Ale szczegółów na razie brak. Nie pozbywać się swoich najlepszych warek! A ile go ma być? Kilka but. czy więcej? Nic na razie nie wiadomo. Mają nas poinformować. Kiedy? -nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zapomniałem dodać. Nastąpiła zmiana w regulaminie. Nie warzymy piwa do Kazimierza. Podobno mamy wziąć ze sobą swoje najlepsze i to one będą oceniane. Ale szczegółów na razie brak. Nie pozbywać się swoich najlepszych warek! A ile go ma być? Kilka but. czy więcej? Nic na razie nie wiadomo. Mają nas poinformować. Kiedy? -nie wiadomo. To gdybym przeszedł (stu, stuk w niemalowane) i tak będę musiał warzyć. No chyba, że to będzie kilka but. to mam FESa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cartmann Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Ja również wybieram się do Wodzisławia Śląskiego, bardzo chętnie wymieniłbym się z Wami na piwo, aktualnie mam pilsa i 2 stouty na wymianę. Dopiero 5 warek za mną i zastanawiałem się czy nie jestem 'za wąski w łokciach' jak to napisał TomX, ale stwierdziłem że trzeba spróbować Edytowane 2 Czerwca 2010 przez Cartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi