kopyr Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ja rozszyfrowałem wszystkie. No powiedzmy, bo BKD oznaczyłem jako Koźlaka, a nie Doppelbocka. Jak podali Warkę to mówię do dori - international lager. No i 100% racji, ale koniec końców wpisałem "jasny lager". Potem był pils bohemski, ale wpisałem tylko pils. Następnie schwarzbier. Wspomniany koźlak, tyle że podwójny, porter bałtycki no i na koniec rauchbier. Rauchbiera to tylko niuchnąłem i już wiedziałem. Schwarzbiera pewien nie byłem, ale myślę sobie taki wodnisty, cienizna raczej, no to monachijskie ciemne odpada, to tylko schwarzbier został.. Do profilowania trafił mi się BKD. Także łatwizna. Największy ubaw był z tego, że wena nie rozpoznał swojego piwa, czyli BKD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 No tak jak miałem rozpoznać jak 3 dni wcześniej degustowaliśmy mojego doppelbocka (tego prawdziwego) i zostało mi w pamięci to co powinno. Nię będę się rozpisywać, ale to była niesamowita wpadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Też miałem doppelbocka, był mocno owocowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 my zostaliśmy poinformowani, że to piwa dolnej fermentacji Nam tego nie powiedzieli i szukaliśmy dubbli, stoutów i wee heavy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Nie sądziłem, że we wszystkich miastach będą identyczne piwa, to jednak dobrze, trzymaliśmy to w tajemnicy, naprawdę zepsulibyśmy całą zabawę. Testy pisemne też były takie same? Ja najwięcej się wahałem, czy w tankofermentorach robi się też leżakowanie W części "ustnej" trochę mi brakowało pytań prawdziwie z "kuchni" piwowarskiej, np: - masz zamiar uwarzyć koźlaka, zaproponuj recepturę i powiedz jakie elementy procesu sa kluczowe dla uzyskania dobrego rezultatu albo - w Twoim piwie jest silny diacetyl, podaj mozliwe przyczyny tego stanu rzeczy i co zrobisz w przyszłości, aby tego uniknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Tutaj relacja z Wodzisławia. Parę fajnych zdjęć się nie zmieściło, to jak tylko znajdę chwilę wieczorem wrzucę je do galerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Może ktoś napisze jak poszło w Radomiu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Też miałem doppelbocka, był mocno owocowy. Raczej rozpuszczalnikowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Też miałem doppelbocka' date=' był mocno owocowy.[/quote']Raczej rozpuszczalnikowy. Mój tam był estrowy . Z resztą obie wady wywodzą się z tego samego błędu technologicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagar Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witam wszystkich, to moj pierwszy post na tym forum, akurat w tym temacie bo mialem przyjemnosc poznac wiele twarzy wlasnie w Wodzislawiu. Niestety przy takiej ekipie szans wielkich nie mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatosz Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 No i poległem z kretesem, ale miałem wymówkę żeby móc troszkę piwa się napić Co prawda straż miejska mi zastosowała taryfikator, który zupełnie do w sumie jednej niepełnej szklanki piwa nie przystaje, ale tak to jest jak się parkuje 10m od knajpy No i odkryłem, że jednak bardzo lubię piwa wędzone, będę musiał się tym zająć głębiej za jakiś czas Dzięki wielkie za konkurs i gratulacje dla finalistów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 No i poległem z kretesem, ale miałem wymówkę żeby móc troszkę piwa się napić Co prawda straż miejska mi zastosowała taryfikator, który zupełnie do w sumie jednej niepełnej szklanki piwa nie przystaje, ale tak to jest jak się parkuje 10m od knajpy No i odkryłem, że jednak bardzo lubię piwa wędzone, będę musiał się tym zająć głębiej za jakiś czas Dzięki wielkie za konkurs i gratulacje dla finalistów A kto awansował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) A kto awansował? Sam sobie odpowiem. Infam, szop co się tajniaczycie? Przyznać się, kto był pierwszy, kto drugi, a kto trzeci, a nawet chyba ktoś był czwarty? Jak to tam było? No to skład jest naprawdę doborowy. Edytowane 11 Czerwca 2010 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Na fotkach ze strony widać Infama i Szopa -gratulacje i do zobaczenia w Kazimierzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Na fotkach ze strony widać Infama i Szopa -gratulacje i do zobaczenia w Kazimierzu Jest i Kitaferia Ja mu, jako ziomek, mocno kibicuję i życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Sam sobie odpowiem. Infam, szop co się tajniaczycie? Chcemy Was potrzymać w niepewności. Nic więcej nie powiemy. A zdjęcia to tylko pamiątka. Tak jak stanowiliśmy jedność w Radomiu, tak zostanie. Już niedługo się okaże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam, Ekipa organizatorów otrzymała od Was parę znakomitych piw do degustacji. Muszę przyznać, że baaaardzo im smakowały - wysączyli wszystkie. Bardzo chawalili m.in. koźlaki pszeniczne, a mnie ujął szczególnie milk stout, chyba w wykonaniu Infama ale pewny nie jestem więc jeżeli się pomyliłem, to z góry przepraszam autora i proszę o skorygowanie. Były też dobre Szkockie, więc zapowiada się mocna rozgrywka w Żywcu. Wszystkim dziękuję za pyszną zabawę, dobre humory i wyrozumiałość dla jury i organizatorów Życzę powodzenia w KPD i do zobaczenia już wkrótce w Żywcu, a następnie w Kazimierzu. Pozdrawiam Raf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ekipa organizatorów otrzymała od Was parę znakomitych piw do degustacji. Muszę przyznać, że baaaardzo im smakowały - wysączyli wszystkie. Bardzo chawalili m.in. koźlaki pszeniczne, a mnie ujął szczególnie milk stout, chyba w wykonaniu Infama ale pewny nie jestem więc jeżeli się pomyliłem, to z góry przepraszam autora i proszę o skorygowanie. Były też dobre Szkockie, więc zapowiada się mocna rozgrywka w Żywcu. To w większości piwa Szop'a. Z moich były tam Marcowa Zadyma, dry stout, Coderowe Marcowe i zwykły koźlaczek. Szop, muszę więc czym prędzej otworzć te Twoje piwka (otrzymałem na spotkaniu - dzięki)! A milk stouta zostawię sobie na deser i porównam z moim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Wszystkim dziękuję za ... wyrozumiałość dla jury i organizatorów Z wyrozumiałością różnie było, przynajmniej u mnie Oczywiście nerwy mi puściły jak znów ktoś ze mnie faceta zrobił - dostałam "Dyplom dla Doroty Chrapek który wykazał się... " , a potem mnie jeszcze zdegradowali na Facebooku... Ale ogólnie było super, na finały tylko muszę jechać bardziej wyspana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Wszystkim dziękuję za ... wyrozumiałość dla jury i organizatorów Z wyrozumiałością różnie było' date=' przynajmniej u mnie Oczywiście nerwy mi puściły jak znów ktoś ze mnie faceta zrobił - dostałam "Dyplom dla Doroty Chrapek który wykazał się... " , a potem mnie jeszcze zdegradowali na Facebooku... Ale ogólnie było super, na finały tylko muszę jechać bardziej wyspana [/quote'] Ja w swojej "nagrodzie pocieszenia" książce Piwo miałem wklejkę Drogi Barmanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Wszystkim dziękuję za ... wyrozumiałość dla jury i organizatorów Z wyrozumiałością różnie było' date=' przynajmniej u mnie Oczywiście nerwy mi puściły jak znów ktoś ze mnie faceta zrobił - dostałam "Dyplom dla Doroty Chrapek który wykazał się... " , a potem mnie jeszcze zdegradowali na Facebooku... Ale ogólnie było super, na finały tylko muszę jechać bardziej wyspana [/quote'] Ja w swojej "nagrodzie pocieszenia" książce Piwo miałem wklejkę Drogi Barmanie Ja też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Oj tam, oj tam! Dori, wierz mi, że trudno byłoby z Ciebie zrobić faceta. A te wszystkie drobne wpadki organizator pewnie naprawi przy pomocy Poczty Najjaśniejszej RP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ja też trzeba się przekwalifikować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ja też trzeba się przekwalifikować W sumie to my jak barmani, polewamy sobie piwko z kija do kufelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Oj tam, oj tam! Dori, wierz mi, że trudno byłoby z Ciebie zrobić faceta. A te wszystkie drobne wpadki organizator pewnie naprawi przy pomocy Poczty Najjaśniejszej RP. Oj, ja tylko walczę o to żeby wszyscy dostrzegli, że kobiety też piwo warzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi