dori Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja się też nie załapałem, ale może się pojawię w sobotę pokibicować trochę w finale. Czy wiadomo już może coś bliżej odnośnie szczegółów programu (tj godzin)? Cieszę się że przyjedziesz Program: W piątek oficjalne otwarcie Profesjonaliów będzie miało miejsce o 17.30 na Rynku w Kazimierzu Dolnym, a około 18.30 uruchamiamy wszystkie strefy, które są częścią imprezy. O 20.30 rozpoczyna się program artystyczny na scenie [...] W sobotę rozpoczynamy imprezę o godz. 14.00. Degustacja może trwać przez całą sobotę. W granicach godz. 18.00 odbędzie się ostatni etap konkursu na Najlepszego Piwowara Profesjonaliów 2010. Będzie on miał miejsce na scenie. Od godz. 20.00 ruszamy z programem artystycznym na scenie [...] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Co myślicie o tym, że organizator nieco ponad miesiąc przed imprezą wysyła maila że mamy przywieźć piwo dla szerszej publiczności i daje nam 3 tygodnie na przygotowanie opisu. Ja np nie miałem w piwnicy tyle piwa żeby je zawieźć i uwarzyłem na szybko dunkelwiezena, ale ciężko mi wysłać opis piwa, które jeszcze fermentuje. Relax, w Profesjonaliach nie chodzi tylo o konkurs co o dobra zabawę, sam zobaczysz. Ja tam biorę pierwsze lepsze piwo z piwniczki, oby było nie zepsute; nie ma się co czarować i tak wiele nie powalczę - tam przyjedzie creme de la creme polskiego piwowarstwa, a przywiozą nie byle jakie piwa tylko najlepsze sztuki chowane na taka okazję. A opisu sensorycznego i tak nie potrafię sam zrobić, coś tam napiszę w przybliżeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jeżeli chodzi o opis to dotyczy oczywiście tylko piw konkursowych. Dostaliśmy informacje' date=' że do każdego piwa prezentowanego publiczności na Profesjonaliach mamy przygotować krótki opis. Termin mija dziś, a ja oczywiście się nie wyrobiłam :rolleyes: Szkoda, że nie można lać piwa z kegów. Zabutelkowanych piw w piwnicy zostało mi po kilka sztuk z kilku warek... Tak czy inaczej już się cieszę że znów pobaluję w miłym towarzystwie w Kazimierzu [/quote'] Wczoraj? Coś mi umknęło? Mamy przywieźć piwo z krótkim opisem co to jest, dla gawiedzi. No i mamy przywieźć piwo sprofilowane "nasze najlepsze" (to chyba Tyskie), dla jury. Coś nie zrozumiałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 musicie opisać piwa by jury wiedziało co pije może i ja zawitam w sobotę do Kazimierza pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jeżeli chodzi o opis to dotyczy oczywiście tylko piw konkursowych. Dostaliśmy informacje' date=' że do każdego piwa prezentowanego publiczności na Profesjonaliach mamy przygotować krótki opis. Termin mija dziś, a ja oczywiście się nie wyrobiłam :rolleyes: Szkoda, że nie można lać piwa z kegów. Zabutelkowanych piw w piwnicy zostało mi po kilka sztuk z kilku warek... Tak czy inaczej już się cieszę że znów pobaluję w miłym towarzystwie w Kazimierzu [/quote'] Wczoraj? Coś mi umknęło? Mamy przywieźć piwo z krótkim opisem co to jest, dla gawiedzi. No i mamy przywieźć piwo sprofilowane "nasze najlepsze" (to chyba Tyskie), dla jury. Coś nie zrozumiałem? Już się troche zaczynam gubić, kto co wie i co zrozumiał. Finaliści powinni przywieźć po 5 butelek swojego konkursowego, najlepszego wyrobu. Piwa te powinny być maksymalnie profesjonalnie sprofilowane. Oprócz tego powinny być określone OG, FG, ABV, IBU, EBC. Oprócz tego, finaliści mogą przywieźć dodatkową ilość tego samego lub innego piwa dla zaprezentowania publiczności. Tak jak to się odbywa na wszystkich konkursach piw domowych. Warka przygotowała stanowiska, gdzie będzie można poczęstować ludzi i pochwalić się swoją pasją. Piwo te powinno być krótko opisane pewnie po to, żeby częstowani ludzie mogli się z tym opisem zapoznać. Jeżeli ktoś planuje przywieźć nie jedno ale kilka różnych, to może na potrzeby prezentacji można opisać bardziej ogólnie: piwo domowe (babuni), warzone w pełnię księżyca, ciemne o silnym aromacie karmelowym, długo dojrzewające w kadziach z naturalnego szkła. lub jakoś podobnie Pzdr Raf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Planowałem pojawić się w Kazimierzu na tych Profesjonaliach. Niestety tydzień temu uświadomiłem sobie, że mamy wesele na które nie możemy nie pójść Trochę się załamałem.. No cóż.. może za rok.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Już się troche zaczynam gubić, kto co wie i co zrozumiał. To pomyśl, jacy my jesteśmy zagubieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Niestety ja też się pogubiłam. Cytaty z maili które otrzymałam: Czy do wszystkich piw należy przesłać opisy, do kiedy przesłać te opisy, czy piwowarzy mający po parę butelek jednego piwa mają opisać wszystkie? Prosimy, aby do wszystkich piw, które będziecie prezentować publiczności i wystawiać do degustacji przesłać nam krótkie opisy - nazwa piwa, styl piwa, główne cechy piwa. Prosimy o dosłanie nam tych opisów do 25 sierpnia. Jeżeli ten termin stanowiłby dla któregoś z Was problem prosimy o informację. Ponadto prosimy Was o wybranie spośród Waszych dzieł piwowarskich, jednego piwa, które zostanie poddane ocenie jury w ramach konkursu na Najlepszego Piwowara Profesjonaliów 2010. Prosimy o przywiezienie 5 butelek a?500 ml. Do tego przygotujcie dokładny profil tego piwa ? taki, którego profesjonalizm oraz trafność również będzie weryfikować i punktować jury. W profilu powinna się znaleźć się nazwa stylu piwa oraz opis jego podstawowych parametrów (m.in. brzeczka, abv). Profil powinien zawierać opis wizualny, opis zapachu, smaku, odczucia w ustach oraz ogólne wrażenia. W załączeniu przesyłamy koło smaków, które ułatwi Wam zadanie. Teraz okazuje się, że parametrów określających piwo musi być więcej... A MÓJ BROWAR TO NIE APTEKA Tak czy inaczej liczę na równie dobrą zabawę co w ubiegłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Dori, Będzie przynajmniej jeden Rollbar, tak jak w zeszłym roku. Może załatwią jakiś drugi. Fitting Flach, mogę wziąć na wszelki wypadek głowicę Combi ale jak ktoś ma inne patenty, to niech już pomyśli jak to podłączyć. Raf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 ja tam weznę nalewak i poleje z kega, w końcu to Profesjonalia, a opisy można zrobić samemu jak się nie zdążyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola47 Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Zapraszam piwowarów po najlepszy chmiel na świecie do pobliskiego Wilkowa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 ee tam najlepszy. Dla nas kilogram suszu to za dużo, na rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Zapraszam piwowarów po najlepszy chmiel na świecie do pobliskiego Wilkowa!!! Jak u Ciebie byliśmy rok temu z koleżanką Dori po chmiel to w tym roku też będziemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuli Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Prośba: Jeżeli ktoś z Warszawy lub najbliższych okolic wybiera się na Profesjonalia w piątek rano (tak żeby zdążyć na 10), a dysponuje wolnym miejscem w aucie i chęcią wspomożenia konkurencji to bardzo proszę o kontakt na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 czy wybiera się ktoś z Lublina na profesjonalia samochodem i posiada 1 wolne miejsce ? chętnie bym się przyłączył. Jak coś to na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Ile osób jedzie z Warszawy do Kazimierza? Może zorganizujemy się jakoś żeby to miało ręce i nogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 jeżeli nie załatwię "last minyt" za granicę to w sobotę będę jechał z W-wy. Dam znać jeżeli będę jechał do Kazimierza mam 1 miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Midriel Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Moi drodzy - a jedziecie sami czy z "osobą towarzyszącą"? Nie mogę zakwaterować mojej lubej bo "wszystkie sprawy indywidualnie trzeba ustalić z hotelem" a hotel mówi - organizator wynajął cały lokal, nie mamy jeszcze informacji o rozmieszczeniu w pokojach i nie możemy pomóc". W opcji jest jej nocleg w innym miejscu w Kazimierzu ale dziwnie będzie Cieszę się, że nie nastawiacie się na rywalizację tylko na zabawę - to będzie mój wogołe pierwszy publiczny występ ze swoim piwem, do tego pszeniczniakiem pierwszy raz warzonym, który już traci smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 no ja też chciałem wziąć moją "osobę towarzyszącą" ale w piątek jest w pracy, a nawet jak się urwie to przyjedzie i nie będzie mogła brać udziału w tych warsztatach, więc by siedziała i się nudziła. a taki nocleg po za to rzeczywiście trochę nie halo. Organizator powinien przewidzieć opcję osoby towarzyszącej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 W zeszłym roku każdy miał pojedynczy pokój. Do mnie przyjedzie żona z dziećmi, ale tylko na sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 no ja też chciałem wziąć moją "osobę towarzyszącą" ale w piątek jest w pracy, a nawet jak się urwie to przyjedzie i nie będzie mogła brać udziału w tych warsztatach, więc by siedziała i się nudziła. a taki nocleg po za to rzeczywiście trochę nie halo. Organizator powinien przewidzieć opcję osoby towarzyszącej. To jest pikuś, tylko powiedzcie mi jak ja mam zdążyć na 10-tą rano na drugi koniec Polski. Myślałem, żeby pojechać w czwartek i nocować, ale organizator nie był łaskaw odpowiedzieć na moje zapytanie. No ale w sumie to i tak nieaktualne. Po prostu wyjadę o 4-tej i najwyżej się coś spóźnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Po prostu wyjadę o 4-tej i najwyżej się coś spóźnię. Ja liczę, że muszę wyjechać nie później niż o 2.00, po drodze jeszcze zabiorę Pierona. Tak więc pewnie na warsztatach będę spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Myślałem, żeby pojechać w czwartek i nocować, ale organizator nie był łaskaw odpowiedzieć na moje zapytanie. No ale w sumie to i tak nieaktualne. Po prostu wyjadę o 4-tej i najwyżej się coś spóźnię. To ja Ci odpowiem, bo już to przerobiłam . Oczywiście możesz przyjechać w czwartek wieczorem i nocować. Organizator nie pokrywa kosztów tego noclegu. Kosztuje 150 zł w Zajeździe Piastowskim. Ja się zdecydowałam bo mam ponad 350 km a nie chcę żeby mi się głowa kiwała na kursie. Edytowane 7 Września 2010 przez AgaL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 ja mam 2 h spod Warszawy i nawet nie muszę przez nią się pchać no ale na wszystkie imprezy na południu mam daleko i pod górkę już bym wolał teraz mieć do Kazimierza daleko niż do Cieszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Myślałem' date=' żeby pojechać w czwartek i nocować, ale organizator nie był łaskaw odpowiedzieć na moje zapytanie. No ale w sumie to i tak nieaktualne. Po prostu wyjadę o 4-tej i najwyżej się coś spóźnię.[/quote']To ja Ci odpowiem, bo już to przerobiłam . Oczywiście możesz przyjechać w czwartek wieczorem i nocować. Organizator nie pokrywa kosztów tego noclegu. Kosztuje 150 zł w Zajeździe Piastowskim. Ja się zdecydowałam bo mam ponad 350 km a nie chcę żeby mi się głowa kiwała na kursie. Kusi mnie to, ale po pierwsze primo auto miałbym dopiero koło 18-tej, a więc musiałbym przyjechać w środku nocy, a po drugie te 150 zł, przy 300 zł za paliwo to już by była za droga impreza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się