tibek Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Ciekawostka, konkursy PSPD mogą się schować http://gok.tuchomie.pl/regulamin-vii-konkursu-trunkow-domowych-2019-o-tytul-trunku-rycerza-chocimierza-zapraszamy-do-uczestnictwa/ Wyjątki z regulaminu: Cytat III. REGUŁY KONKURSU §2 Zgłoszone trunki będą oceniane w następujących kategoriach: 1. nalewki 2. wina 3. piwa 4. tuchomski trunek §4 Ocenie konkursowej będą podlegać: – kolor i klarowność trunku – od 1 do 25 punktów – bukiet – ocena aromatu trunku – od 1 do 25 punktów – harmonia – równowaga elementów: smaku, aromatu, cukru, kwasowości – od 1 do 25 punktów – reprezentacyjność (np. nazwa, butelka, subiektywne wrażenie, oryginalność składników) – od 1 do 25 punktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Czego to ludzie nie wymyślą... jakim sędzią się nie nazwą... wszystko byle się nap*ić za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 700 ml piwa na konkurs a reszta co zostanie do degustacji dla gości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glowa Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Taki konkurs wygrać to dopiero sukces, zostaje się bohaterem wsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryland Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Metryczka będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Mnie osobiście rozwala ten paragraf: Nalewki powinny być wytwarzane wyłącznie na bazie spirytusu rektyfikowanego lub destylatu będącego w obrocie koncesjonowanym. Nalewki wytwarzane na bazie destylatów wykonywanych we własnym zakresie będą dyskwalifikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziunonni Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 W dniu 19.01.2019 o 21:24, Bogi napisał: Mnie osobiście rozwala ten paragraf: Nalewki powinny być wytwarzane wyłącznie na bazie spirytusu rektyfikowanego lub destylatu będącego w obrocie koncesjonowanym. Nalewki wytwarzane na bazie destylatów wykonywanych we własnym zakresie będą dyskwalifikowane. Po zdyskwalifikowaniu zostaly by w odpowiedni sposób zutylizowane. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 To raz, a dwa. jak jest destylat dobry to ciężko go odróżnić od rektyfikatu, zwłaszcza na etapie post-produkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Wysyłasz super klarowne w pięknej butelce i już masz 50 pkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Byłem 2 razy na konkursie, niestety co roku ma być zmieniony zapis odnośnie ocenianych parametrów, które nijak mają się do oceny piwa, więc trzeba sobie jakoś radzić... Metryczek nie ma, zazwyczaj zostawiam jedynie kartkę z notatkami u organizatora i podejrzewam, że zainteresowani sobie robią do nich wgląd. Jeśli chodzi o piwa, to na pewno na plus jest to, że piw wadliwych jest bardzo mało, albo wcale nie występują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się