matiss Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Hej, kupiłem sobie zestaw do uwarzenia American wita na 25L warkę i coś mi się nie zgadza w dołączonej instrukcji: 1. Skleikować pszenicę w 5L wody 2. Do zacierania dolać 12L wody 3. Wysładzać do 17L Nie powinno być wysładzanie do 27? Wtedy mamy dwa litry zapasu na odparowanie, choć nie wiem czy nie za mało? A jeśli faktycznie należy wysłodzić do 17L to skąd wziąć brakujące 8? Zasyp: 3kg pilznenskiego 0,7kg pszenicznego 1kg niesłodowana pszenica 0,4kg owsiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Najpierw masz 5l potem dolewasz 12l potem 17l do wysładzania. matiss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiss Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Ok to ma sens, ja to zrozumiałem tak, że należy zacier wysładzać do siedemnastu litrów, ale pewnie masz rację i chodzi o wysładzanie siedemnastoma litrami, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Wysładzaj do objętości, będziesz miał problem z liczeniem ile wlać litrów z głowy. matiss 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Ja bym wysładzał do ballingu. Jak zacznie lecieć 2-3 blg to skończ niezależnie od objętości. diego1601 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się