Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Siemka, zdarzyło się kiedyś komuś przedawkować mech irlandzki? Niechcący wsypałem 15g na 27 litrów... trochę dużo nie? jakies negatywy mogą z tego być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Wg mnie - najwyzej wytraci za duzo bialka i bedzie slabiej z piana. Ale czy stosunek 15g/27L to taki dramat? Na 20L daje 10g i zawsze jest cacy... Ale to niech madrzejsi ode mnie ocenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 No nie wiem właśnie czy tragedia normalnie dawałem 5-7 g. Tu poszło 2 x tyle żeby nie było że jakoś straszna panika ale widzę sporo białek pozlepianych na ściankach fermentora i taka niepewność się zakradła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisQ Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Nic się nie stanie. Kiedyś też mi się "sypło" za dużo. Przy takich pomyłkach (niewielkich) - nie ma to większego znaczenia Fantastyczny Pan Lis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fradio Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Jakiś czas temu @WiHuRa wrzucił takie zdjęcie. Co prawda odnosi się do Whirlfloc G, ale w tej sytuacji to nawet lepiej bo mech jest z tego co eim mniej skuteczny, a może lepiej by brzmiało mniej inwazyjny. W najgorszym wypadku przy niewielkim przedozowaniu, będziesz miał odrobinę piwa mniej. Fantastyczny Pan Lis 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Normalnie jak na badaniach u lekarza... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się