Fantastyczny Pan Lis Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Siemka, zdarzyło się kiedyś komuś przedawkować mech irlandzki? Niechcący wsypałem 15g na 27 litrów... trochę dużo nie? jakies negatywy mogą z tego być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredstvom Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Wg mnie - najwyzej wytraci za duzo bialka i bedzie slabiej z piana. Ale czy stosunek 15g/27L to taki dramat? Na 20L daje 10g i zawsze jest cacy... Ale to niech madrzejsi ode mnie ocenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantastyczny Pan Lis Posted May 15, 2019 Author Share Posted May 15, 2019 No nie wiem właśnie czy tragedia normalnie dawałem 5-7 g. Tu poszło 2 x tyle żeby nie było że jakoś straszna panika ale widzę sporo białek pozlepianych na ściankach fermentora i taka niepewność się zakradła Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisQ Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Nic się nie stanie. Kiedyś też mi się "sypło" za dużo. Przy takich pomyłkach (niewielkich) - nie ma to większego znaczenia Fantastyczny Pan Lis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fradio Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Jakiś czas temu @WiHuRa wrzucił takie zdjęcie. Co prawda odnosi się do Whirlfloc G, ale w tej sytuacji to nawet lepiej bo mech jest z tego co eim mniej skuteczny, a może lepiej by brzmiało mniej inwazyjny. W najgorszym wypadku przy niewielkim przedozowaniu, będziesz miał odrobinę piwa mniej. Fantastyczny Pan Lis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredstvom Posted May 16, 2019 Share Posted May 16, 2019 Normalnie jak na badaniach u lekarza... :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now