dziedzicpruski Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 No wiec zrobiłem kwas żytni, słód był zmielony, worek był otwarty pewnie ze 2 lata temu i zawiązany ,no i do rzeczy,po filtracji pojawił się dziwny zapaszek,dosyć mocny, taki girowaty, dałem bakterie, przy zadawaniu drożdży zapach był jeszcze silniejszy, stało ze 2 tygodnie,chciałem chmielić na zimno,ale jak spróbowałem próbki to ło matkoboska,zapach sera żółtego, ale raczej nie parmezanu tylko takiego miękkiego ,no i wylałem bo szkoda chmielu, no i jest problem,bo zapach sera to niby od chmielu,widocznie ze starego słodu też bo nic innego mi do głowy nie przychodzi, żeby nie było tak łatwo z tej samej partii (identyczny zmielony słód, tylko nie otwierany) kwasy wychodziły zupełnie normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwinho Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 No to Ci dopiero zagatka... Bo ja w ogóle nie wiem o czym ten post i o co chodzi. Słód Ci się zepsuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 No ja nie mogę, Nobel jak rany chrystusa ... korzen16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się