Celdur Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Nadwęglan sodu to popularne OXI. Po rozpuszczeniu w wodzie powstaje roztwór nadtlenku wodoru, który jest odpowiedzialny za właściwości dezynfekcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Oczywiście chodziło o nadwęglan sodu, wdarła się pomyłka. Edytowane 29 Marca 2013 przez Gąska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam. Z tym poparzeniem to moze lekko przesadzilem, ale dostalem takich czerwonych plam i skora mi sie zaczela luszczyc. A ta cholena chemia na jednych dziala tak , na drugich inaczej. Bo skad alergie, i inne chorobska tzw. cywilizacyjne. quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam. Od kompanow do "prob produkcyjnych" dostalem sporo roznych 0.5 butelek po piwie w roznych kolorach. Zapakowalem ten caly badziew do skrzynek, pare piw domowych do reklamowki, do hurtowni i bez problemu wymienilem na czysciutkie. A nie umiejetne uzywanie piro i poparzylem sobie rece. quhcik nie nazywałbym tego oparzeniami, ale nie ty jeden masz taką reakcję na piro (może alergia?), mi też wychodzą na rękach czerwone plamy polecam używanie gumowych rękawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Witam. Madry Polak po szkodzie. quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam. Dzis wykonalem rzecz, wielka i czysta.Umylem 180 butelek zdarlem naklejki, dezynfekcja. Pare butelem 0.6, i przy okazji kaplem sie dlaczego ich nie lubie. Po prostu nie ma kufli 0.6 do ktorych by ono weszlo na raz. quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Po prostu nie ma kufli 0.6 do ktorych by ono weszlo na raz. quhcik 0,6 litra i ewentualnie coby pianka weszła ja ich nie używam z innego powodu - kiepsko wchodzą do kratek (a w zasadzie to wogóle) Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam. Musze sprawdzic czy sa do butelek 0.6 skrzynki. Jesli sa to temat warty przemyslenia. quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Musze sprawdzic czy sa do butelek 0.6 skrzynki ja nie spotkałem, chyba że wykonane z drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 ja nie spotkałem, chyba że wykonane z drewna nie no, a do sklepów to te butelki luzem przywożą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 W kartonku, ładnie ofoliowanym, w takim, jaki widzisz później na półkach sklepowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam. Sprawdzilem. Nie ma do nich skrzynek. Przychodza do sklepow w foli. A szkoda bo tych butelek walaja sie cale krocie. quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Nie ma do nich skrzynek Niestety - trafiło do mnie około 50 takich butelek i wszystkie wylądowały z kontenerze z powodu "niemania" skrzynek, no i jeszcze w większości były zielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) znaczy takie butelki trzeba przechowywać w kartonach albo skrzynkach z warzywniaka a do spożycia zawartości brać dwie szklanki 0,33l i zapraszać kolegę Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez stachu68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Coś mi się "obiło o oczy" gdzieś tu na forum, że butelki 0,6L ładnie wchodzą do skrzynek po tanich winach. Kiedyś jak szukałem po sklepach osiedlowych normalnych skrzynek, to w jednym chcieli mi oddać te po winach za darmo bo wychodzą już z użycia. Może warto popytać w okolicy. santa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Coś mi się "obiło o oczy" gdzieś tu na forum, że butelki 0,6L ładnie wchodzą do skrzynek po tanich winach należy przetestować - może faktycznie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysander Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 żeby nie otwierać nowego tematu zapytam w tym wątku. jakie zwrotne butelki 0,5L polecacie pod kątem kapslowania gretą. ew które polecacie bo są ładne czeka mnie przegląd butelek na skupie i dobrze byłoby wiedzieć czego ew. szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąsior Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 żeby nie otwierać nowego tematu zapytam w tym wątku. jakie zwrotne butelki 0,5L polecacie pod kątem kapslowania gretą. ew które polecacie bo są ładne czeka mnie przegląd butelek na skupie i dobrze byłoby wiedzieć czego ew. szukać. Polecam te z wysokim kołnierzem (mają je np. Tyskie Klasyczne czy Książęce), bardzo wygodnie "wskakują" przy kapslowaniu gretą, nie trzeba dociskać nic na siłę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Dokładnie, tylko i wyłącznie wysoki kołnierz , tyle że taki kołnierz mają zazwyczaj niezwrotne NRW. Na pewno zwrotne bączki 0,33 mają taki kołnierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek80 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Długą szyjkę i wysoki kołnierz mają butelki od Karpackiego. Właśnie kupiłem troszkę takich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góralczyk Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja zabutelkowałm moje browarki w butelki po Miłosławie. Są identyczne jak te które mozna kupić w Biowinie a tam walą cenę że włos się na głowie jeży. Mam teraz nastawione 3 warki więc zapewne odwiedzę skup butelek gdzie poszukam odpowiednich. Lubie piwo ale 120 piw w 2 tygodnie nie wypije nie mam 19 tu lat Zależy mi żeby były wszystkie takie same bądź by każda odmiana piwka była w innych butelkach. Posiadam jeszcze ok 15 butelek z korkiem na takim klipsie jak Grolsh w tym jedna 3l po piwie Ritter. Uszczelki zdrowe więc jestem dobrej myśli. Pozdrawiam. Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez Góralczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Dokładnie, tylko i wyłącznie wysoki kołnierz, tyle że taki kołnierz mają zazwyczaj niezwrotne NRW. Na pewno zwrotne bączki 0,33 mają taki kołnierz Długie szyjki i wysoki kołnierz mają też butelki po bardzo tanim piwie Hoff czy jakoś tak. Dostać je można w sieci sklepów Eko. Piwo niedobre, polecam odkupić same butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Moja Greta o wiele lepiej kapsluje butelki z krótkim kołnierzem. Na tych z wysokim trzeba było używać dużo więcej siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 a nie lepiej poszukać znajomości w jakimś barze piwnym i zapytać co robią z butelkami bezzwrotnymi? pewnie wyrzucają i mogliby oddać za darmo albo jakieś grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynek80 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Z tego co czytam to "nie używamy" butelek bez zwrotnych, takich to mógłbym nanieść z osiedlowych pojemników na szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi