Raptor Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Cześć wszystkim, Trafiłem na to forum doszukująć się informacji jak przygotowąc swoje pierwsze piwo, na początku z brewkitu Dlaczego postanowiłem spróbować warzyć piwo? Dostałem pod choinkę od Żony zestaw do warzenia piwa Ostatnimi czasy zacząłem po prostu bardziej interesować się piwem (mimo że pierwsze krafty piłem w 2013 roku) i piwowarstwem, dotychczas ograniczało się to do czytania o piwie i browarach, uczestniczenia jako konsument w festiwalach piwa oraz oglądaniu YouTube (duża zasługa Tomasza Kopyry i innych) i tak w końcu trafiłem na filmy o warzeniu piwa w domu i oto jestem. Moja pierwsza warka, w której fermentacja trwa czwarty dzień to Coopers Australian Pale Ale (na zdjęciu), temperatura od 23 do 25 stopni. Zanim postanowiłem się zarejestrować na forum, między innymi od was dowiedziałem się jak pozyskać skrzynki na piwo, dzisiaj nabyłem dwie, jedną za 8 zł, drugą za 10. Teraz najbardziej intensywnie będę poszukiwał wątków jak uniknąć granatów Na co dzień mieszkam i pracuje w Gdańsku, jednak moim rodzinnym miastem jest ukochany Olsztyn i jestem dumny z Browaru Kormoran Edytowane 14 Stycznia 2020 przez Raptor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Powodzenia w lekturze, zdobywaniu wiedzy i umiejętności i reszcie domowego warzenia. Pozdrowienia ze stolicy podziemnej pomarańczy! Edytowane 14 Stycznia 2020 przez zasada Raptor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Witam i gratuluje lebskiej zony! ? A co do unikania granatow: cierpliwosc i higiena to juz polowa sukcesu. No i tez pozdrawiam - ze stolicy kraju kolejarzy i muzykow orkiestr wojskowych ? Edytowane 14 Stycznia 2020 przez sredstvom Raptor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 14 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Biedna żona, nie wie co sama sobie zrobiła... Raptor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Po pierwszej szklance domowego piwa sama zrozumie temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 5 hours ago, sredstvom said: Po pierwszej szklance domowego piwa sama zrozumie temat Póki co nie może pić alkoholu, ale prosiła, żeby jedną butelkę odłożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi