sobieslaw Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) Ostatnio pierwszy raz spróbowałem Grodziskiego i wszystko w tym piwie mi pasuje... oprócz wędzonki. No po prostu nie jest to dla mnie. Ale 100% pszeniczny zasyp, co jest niespotykane nawet w krafcie, mocne wysycenie, lekki BLG i alkohol, no jest fajnie. Próbował ktoś takie coś zrobić? Ma to szansę wyjść? Edytowane 11 Marca 2020 przez sobieslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 No ale 100% pszenicy niczym się w smaku nie różni od 100% jęczmienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobieslaw Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Serio? To dlaczego się stosuje w ogóle słody pszeniczne? Chodzi tylko o pianę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Zrób i zobacz, podziel się efektami będziemy mądrzejsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 20 godzin temu, sobieslaw napisał: Ostatnio pierwszy raz spróbowałem Grodziskiego i wszystko w tym piwie mi pasuje... oprócz wędzonki. No po prostu nie jest to dla mnie. Ale 100% pszeniczny zasyp, co jest niespotykane nawet w krafcie, mocne wysycenie, lekki BLG i alkohol, no jest fajnie. Próbował ktoś takie coś zrobić? Ma to szansę wyjść? Jak Ci smakuje to czemu miałoby nie wyjść? Dla mnie takie grodziskie byłoby zbyt puste, nie dość, że niski baling to żadnego charakterystycznego smaku. Ale jeśli sądzisz, że będzie Ci smakować to zastąp 100% pszenicznego wędzonego zwykłym pszenicznym i zrób resztę tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) Grodziskie niewędzone to jak parówka wegańska czy smalec wegański ? Edytowane 12 Marca 2020 przez anteks ksiegarz5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeslaw Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Taki mamy klimat. Czyli można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi