Staszku Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Mam że 100 kilo słodu 2-3 letniego. Pytanie brzmi ile stracił na wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 30 minut temu, Staszku napisał: Pytanie brzmi Pytanie brzmi jak był przechowywany i w jakim jest stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Przechowywany w suchym miejscu, nie przemrożony, wizualnie wygląda jak świeży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 O ile nie jest zawilgocony, zarobaczony itp. wg mnie można warzyć. Ostatnio warzyłem z dodatkiem ok 3-letniego słodu Amber i wszystko było ok (oczywiście ten słód w naturalny sposób traci z wiekiem na intensywności, ale słodu bazowego to nie dotyczy w takim stopniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 4 minuty temu, Staszku napisał: Przechowywany w suchym miejscu, nie przemrożony, wizualnie wygląda jak świeży. Zrobiłbym małą testową warkę żeby się przekonać czy wszystko faktycznie gra, jak wydajność etc. a potem jechał większe litraże/ zasypy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Też myślałem o teście. Tak też i zrobię. Idźmy dalej. Chmiel amerykańce i nasze, próżniowo pakowany, przechowywany w lodówce ok 3 st też około 3 lata pytanie- ile stracił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Na opakowaniu jest: zbiór. 2016 użyć do 10-11. 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 59 minut temu, Staszku napisał: Też myślałem o teście. Tak też i zrobię. Idźmy dalej. Chmiel amerykańce i nasze, próżniowo pakowany, przechowywany w lodówce ok 3 st też około 3 lata pytanie- ile stracił Trzeba powąchać. Jak pachnie starą skarpetą, to do wyrzucenia. Jeśli zapach jest w miarę ok, to na goryczkę powinien dać radę, tylko pewnie z 30% α-kwasów będzie mniej. Na aromat za bardzo bym nie liczył po takim czasie. Możesz spróbować przy okazji tej testowej warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Dzięki za pomoc, zrobię test, wrażenia opiszę, zawsze to jakieś nowe doświadczenia są! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się