Markin Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Cześć, myślę nad american wheatem z mango...nawet pulpę już kupiłem, ale przeczytałem gdzieś, że takie piwo wymaga dodatkowej filtracji przed rozlewem. Jakie macie sposoby na przefiltrowanie piwa domowymi metodami, bez jakiegoś wymyślnego sprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Worek nylonowy 200-300um z aliexpress. Można dostać podobno do prania bielizny w pepco. Ja tak zlewam z cichej oraz w tych workach wrzucam pulpy Markin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 29 minut temu, Markin napisał: Cześć, myślę nad american wheatem z mango...nawet pulpę już kupiłem, ale przeczytałem gdzieś, że takie piwo wymaga dodatkowej filtracji przed rozlewem. Jakie macie sposoby na przefiltrowanie piwa domowymi metodami, bez jakiegoś wymyślnego sprzętu? Cold crash i dekantacja od góry u mnie w przypadku pulpy się sprawdza. Trzeba liczyć się z większymi stratami. Markin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Ostatnio popełniłem mago apa. Było wyśmienite. A robilem dekantacje przez druciak na końcu we wiadrze w którym fermentowało, a na drugim końcu pończocha złożona na dwa razy Złapana trytytką. Zero gushingu. Markin i vmario 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi