adamsky Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 No tak, ale jak masz tej gęstwy powiedzmy 0,6 litra to już się robi trochę zasysania. To może mieć sens jak potrzebujesz 100-200ml, a resztę wylewasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczyka Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mam zamiar warzyc CDA 17 blg. Czy lepiej zaszczepić go dwutygodniowym 1 pokoleniem gęstwy po APA 12,5 blg, czy świeżą gęstwa z drugiego pokolenia po Coffee stoucie 14,5 blg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zdecydowanie świeżą gęstwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zdecydowanie świeżą gęstwą. Czy zdecydowanie? 2 tygodnie to jeszcze nie aż tak długo. Czy lepiej zaszczepić go dwutygodniowym 1 pokoleniem gęstwy po APA 12,5 blg, czy świeżą gęstwa z drugiego pokolenia po Coffee stoucie 14,5 blg? Ja bym to uzależnił od tego, co i kiedy będziesz warzył następnym razem. Tę 2 tygodniową dałbym, jeśli masz plan na wykorzystanie świeżej, jeśli nie to dałbym tę świeżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A co plany mają do tego ? Gęstwy jest zazwyczaj tyle że można na nich spokojnie zrobić dwa piwa. Zawsze lepiej użyć świeżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 A co plany mają do tego ? Gęstwy jest zazwyczaj tyle że można na nich spokojnie zrobić dwa piwa. Zawsze lepiej użyć świeżej. Nie wiem ile ma tej gęstwy. Jeśli ma plany na wykorzystanie obu to teraz dałbym tę dwutygodniową, a do następnego piwa tę świeżą. Jak nie ma planów to dałbym świeżą, a dwutygodniową do utylizacji. Taki mam tok rozumowania Oczywiście jeśli tej świeżej starczy na dwa piwa to dawałbym świeżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Trzeba tak planować aby użyć świeżej zwłaszcza, że akurat jest na wyciągnięcie ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi