Jump to content

Jak pozbyć sie kociego zapachu/kuwety?


Recommended Posts

Witam mm problem jak w temacie.

 

Piwo:

 

CDA coś na wzór Blakcyla Special, po dodaniu chmieli na zimno po 10 dniach burzliwej (citra, falconers) po 5 dniach czuć nieprzyjemny zapach. 

 

Temperatura fermentacjii 20', drożdże us-05

 

Moje pytanko czy idzie to jakoś zamaskować? Mialem w planach dodać esencję ze skórek cytrusów, da rade to przykryć czy warka na stracenie?

Link to comment
Share on other sites

9 minut temu, dziedzicpruski napisał:

Czas leczy rany

Ale czy redukuje utlenienie użytego chmielu?

No chyba niespecjalnie, mhm?

 

edit:

KOCI / CATTY (0810)(p-mentano-8-merkapto-3-on)

Możliwości eliminacji:

– eliminacja możliwości utlenienia piwa podczas przechowywania (m.in. przechowywanie gotowego piwa w temperaturze poniżej 12-13°C)

– sprawdzenie materiałów użytych do produkcji piwa

Źródło: https://pspd.org.pl/wp-content/uploads/2015/06/opis-cech-piwa.pdf

strona 16

Edited by zasada
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.