Skocz do zawartości

Jak pozbyć sie kociego zapachu/kuwety?


BartekTBU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mm problem jak w temacie.

 

Piwo:

 

CDA coś na wzór Blakcyla Special, po dodaniu chmieli na zimno po 10 dniach burzliwej (citra, falconers) po 5 dniach czuć nieprzyjemny zapach. 

 

Temperatura fermentacjii 20', drożdże us-05

 

Moje pytanko czy idzie to jakoś zamaskować? Mialem w planach dodać esencję ze skórek cytrusów, da rade to przykryć czy warka na stracenie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

9 minut temu, dziedzicpruski napisał:

Czas leczy rany

Ale czy redukuje utlenienie użytego chmielu?

No chyba niespecjalnie, mhm?

 

edit:

KOCI / CATTY (0810)(p-mentano-8-merkapto-3-on)

Możliwości eliminacji:

– eliminacja możliwości utlenienia piwa podczas przechowywania (m.in. przechowywanie gotowego piwa w temperaturze poniżej 12-13°C)

– sprawdzenie materiałów użytych do produkcji piwa

Źródło: https://pspd.org.pl/wp-content/uploads/2015/06/opis-cech-piwa.pdf

strona 16

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.