Matteo Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Witam, jako że po bardzo długim kompletowaniem sprzętu nadal się nie znużyłem tematem, zakupiłem takie surowce. Ktoś może doradzi jaką drogę obrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Matteo napisał: Witam, jako że po bardzo długim kompletowaniem sprzętu nadal się nie znużyłem tematem, zakupiłem takie surowce. Ktoś może doradzi jaką drogę obrać? A jaki efekt chcesz osiągnąć? Jakie masz możliwości kontroli temperatury fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteo Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Temperatura około 20 stopni. Zacieranie na pewno jedno temperaturowe. Raczej brak kontroli nad fermentacja wiadro będzie stało w mieszkaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 @Matteo to co linkował Ci na czacie @Pan Łyżwa nie wystarczyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) No to w czym problem ? Te drożdże mogą fermentować w pokoju. Jak najbardziej zacieranie infuzyjne. Chmiel radzą dawać na goryczkę i na późne chmielenie - 5minut przed zakończeniem + w temp. 80 st C przy chłodzeniu + na zimno. Będzie piwo na piątkę Edytowane 16 Września 2020 przez Piotr Ba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się