Skocz do zawartości

Receptura pierwsza warka


Matteo

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Matteo napisał:

Witam, jako że po bardzo długim kompletowaniem sprzętu nadal się nie znużyłem tematem, zakupiłem takie surowce. Ktoś może doradzi jaką drogę obrać?

 

A jaki efekt chcesz osiągnąć? Jakie masz możliwości kontroli temperatury fermentacji?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

No to w czym problem ? Te drożdże mogą fermentować w pokoju. Jak najbardziej zacieranie infuzyjne. Chmiel radzą dawać na goryczkę i na późne chmielenie - 5minut przed zakończeniem + w temp. 80 st C przy chłodzeniu + na zimno. Będzie piwo na piątkę :P

 

Edytowane przez Piotr Ba
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.