krzysiekw3 Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Cześć. Wracam do warzenia po małej przerwie i w związku z tym planuje zakupy sprzetu jak i surowców. Mam dylemat odnośnie dezynfekcji. Czy Starsan i Chemipro San to to samo? Pamiętam, że kiedyś czytałem, że nie trzeba płukać sprzetu/ butelek po użyciu StarSanu. A na stronie sklepu pisze aby płukać czystą wodą. Jak to jest? Płukacie czy nie? Czy macie lepszy środek do polecenia? Do tej pory używałem ClO2 jednak opary drażnią mnie w gardło i wolałbym coś bardziej neutralnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juniorek Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Kup Starsan, jest dostępny na TB krzysiekw3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kentaki Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Albo sanipro rinse zwłaszcza jak jest w dobrej cenie krzysiekw3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekw3 Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 A w końcu trzeba płukać czy nie? Do butelek się nada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 52 minuty temu, krzysiekw3 napisał: A w końcu trzeba płukać czy nie? Do butelek się nada? Jak najbardziej się nada. Co do płukania - cóż, chyba zdecydowana większość nie płucze i żyje krzysiekw3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 9 godzin temu, krzysiekw3 napisał: A w końcu trzeba płukać czy nie? Do butelek się nada? To zależy od stężenia, w zalecanym nie trzeba, choć ja akurat jestem z tych płuczących i też żyję (bez infekcji póki co). krzysiekw3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PazdziochTom Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Ja używałem oba i nigdy nie płukałem.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka krzysiekw3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiekw3 Posted September 7, 2020 Author Share Posted September 7, 2020 Dzięki Panowie za pomoc ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikul Posted May 3 Share Posted May 3 Witajcie, Podbijam temat, bo też szukałem info czy trzeba płukać chemipro san. Zgodnie z sugestiami rozróbie sobie w odpowiednich ilościach i nie będę płukać. Może warto byłoby przypiąć temat żeby zawsze był gdzieś w topce:)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts