Hary86 Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 (edytowane) Chciałem się z wami podzielić moim nowym sposobem na "etykietowanie" piwa. Jako że czynnością jakiej najbardziej nie lubię w domowym piwowarstwie jest ogólnie pojmowane mycie butelek, bardzo szybko zrezygnowałem z pomysłu tworzenia własnych etykiet na domowe piwko i przeszedłem na opisywanie warek na kapslach. Jako że kapsle są elementem jednorazowym, mogłem w kilku słowach opisać na nich cienkim markerem styl piwa, BLG oraz datę rozlewu, bez obawy że przy kolejnej warce będę musiał czyścić butelki z tych zapisków Jakiś czas temu udało mi się zakupić na Allegro naklejki o średnicy 2 cm widoczne na zdjęciu poniżej, na których po odrobinie zabawy w Wordzie, można wydrukować sporo informacji dotyczących piwa. Naklejki są matowe więc toner się na nich nie rozmazuje, bardzo dobrze trzymają się kapsli, nie odklejają się, więc jak dla mnie są rozwiązaniem idealnym. Za 100 arkuszy po 88 naklejek każdy, zapłaciłem z przesyłką nieco ponad 35 zł, co w przybliżeniu daje 200 dwudziestolitrowych warek do oklejenia EDIT: Link do aukcji na której kupiłem naklejki https://allegro.pl/oferta/etykiety-naklejki-do-drukarki-kola-fi2cm-88x-na-a4-9572595386 21920-100xA4-88xfi20-margines.docx Edytowane 7 Września 2020 przez Hary86 elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Było https://www.piwo.org/forums/topic/25950-szybka-i-tania-alternatywa-dla-etykiet-do%C5%9B%C4%87-odklejania-starych-etykiet-przez-rozlewem/Ale pomysł wciąż spoko Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 O widzisz, nie znalazłem tego tematu. Kogoś władnego proszę w takim razie o usunięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Nie no, Twój patent jest troszeczkę inny, może komuś bardziej podpasuje Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Może zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchor Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 A możesz dać namiar na jakąś aukcję na allegro z takimi naklejkami? Jakieś słowa kluczowe jak to się nazywa? Próbowałem "etykiety samoprzylepne okrągłe do drukarki" i jakoś nic nie mogę znaleźć. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertW Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 https://allegro.pl/oferta/etykiety-naklejki-do-drukarki-kola-fi2cm-88x-na-a4-9572595386BROWAR NA WIDELCU Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary86 Opublikowano 7 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Dorzuciłem do pierwszego posta namiar na aukcję z naklejkami, oraz szablon do projektowania i drukowania. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxy96 Opublikowano 9 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Od siebie dodam, że korzystałem z naklejek na kapsle i jest to ciekawe rozwiązanie. Niestety ma 1 minus, który mnie zniechęcił: W przypadku trzymania butelek w pomieszczeniu ze słabym światłem np. piwnica, garaż bardzo ciężko odczytać co to za warka Gdy tych warek ma się sporo, a butelki z różnych warkej bywają pomieszane trzeba dobrze się przyglądać kapslom. W takim przypadku zostałem przy podpisywaniu kapsli markerem i drukowaniem zwykłych etykiet na butelki (i tu też można użyć papieru samoprzylepnego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi