GaGacek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Remontuje kuchnie i musze wymienić płytę gazową. Powiedzcie jakich wy płyt gazowych używacie? Co byście polecili?! Czy orientujecie się jaka nośność mają płyty ceramiczne i szklane? Proszę nie sugerujcie mi taboretu gazowego, bo płacę za gaz ryczałtem i chce to wykorzystać. Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez GaGacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 trójnik wąż i taboret gazowy z dyszą na gaz ziemny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 trójnik wąż i taboret gazowy z dyszą na gaz ziemny Wszystko ładnie pięknie tylko czy jest to bezpieczne i legalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Życie tez jest niebezpieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 trójnik wąż i taboret gazowy z dyszą na gaz ziemny Wszystko ładnie pięknie tylko czy jest to bezpieczne i legalne. Tak, ale musi to zrobić ktoś z uprawnieniami. Sam mam taki trójnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Taboret gazowy w bloku to pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Ja mam plyte Amica z palnikiem typu "wok" 3,5kW. Do taboretu moze troche brakuje, ale piwo warzy sie dosc komfortowo. Aha, jade na propanie, wiec na ziemnym mozesz miec troche gorsze odczucia. Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez bimbelt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Ja mam taką płytę, z centralnym palnikiem, specjalnie wybierana pod warzenie piwa http://www.piwo.org/forum/postgallery.php?pid=2407&filename=p%B3yta.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Dori, Bimbelt jesteście super. Darko dzięki za głos rozsądku. Mój wybór padł na amica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Głupio te pokrętła usytuowane. No i moc palników słaba. Mój największy, na którym warzę ma 3,1 kW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Ja mam wlasnie taka. Ideal to moze nie jest, ale pokretla jakos specjalnie nie przeszkadzaja. Mam garnek emaliowany 40L i miesci sie bez problemu. Inna sprawa, ze jedno pokretlo juz zniszczylem stawiajac garnek zbyt blisko. Tyle, ze to juz nie przy warzeniu piwa. Aha, plus takiego ukladu jest taki, ze gdy na duzym palniku zacieram, to na palniku po przekatnej moge w mniejszym garze grzac wode do wysladzania. Przy palniku na srodku, to chyba nie byloby mozliwe, ale niech tutaj sie Dori wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Głupio te pokrętła usytuowane. No i moc palników słaba. Mój największy, na którym warzę ma 3,1 kW. W instrukcji obsługi jest napisane że największy palnik ma moc 3,5 kW. Jeżeli chodzi o moc to nie mam co narzekać bo poprzednia kuchnia byłą słabsza i dawałem rade na niej warzyć. Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez GaGacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Dori, Bimbelt jesteście super. Darko dzięki za głos rozsądku. Mój wybór padł na amica Proponuję poszukać innej firmy.Miałem taką płytę,tylko 5-palnikową.Same problemy z nią były-kapryśne zapalarki i w ogóle problemy z zapalaniem(coś nie tak z tymi zaworami zabezpieczającymi),koszmarna do umycia,jak się coś przypali.Chwaliłem dzień,kiedy zamieniłem na indukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Aha, plus takiego ukladu jest taki, ze gdy na duzym palniku zacieram, to na palniku po przekatnej moge w mniejszym garze grzac wode do wysladzania. Przy palniku na srodku, to chyba nie byloby mozliwe, ale niech tutaj sie Dori wypowie. Faktycznie ciężko postawić jest drugi duży gar, gdy po środku stoi gar do zacierania. Zwykle jednak wodę do wysładzania grzeję później, czyli jak przeleję zacier do kadzi filtracyjnej, a tą stawiam na blacie koło kuchenki, kuchenkę więc mam wolną. Zaletą rozwiązania z centralnym palnikiem jest po pierwsze to, że dość szybko można brzeczkę zagotować, a po drugie to, że gar stoi stabilnie na kuchence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Cześć Taboret to żadna pomyłka. Przy zasilaniu gazem ziemnym masz dostęp do mocnego palnika i nie braknie Ci gazu. Na kuchni w tym czasie możesz gotować obiad, wodę do wysładzania, parzyć kawę w kawiarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahalejcio Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 (edytowane) odgrzewamy stare kotlety ktos moze chcialby cos dorzucic pochwalic sie czy dokonal dobrego / złego wyboru, zebym nie poplenil czyjegos bledu w kwesti płyt na szkle, to jak to jest z obciazeniem, nie musze sie stresowac ze peknie, jak z impetem postawie gar ~30L do zagotowania ? no wiadomo ze nie planuje rzucac tym garnkiem ale tez nie jest to ciezar przy ktorym opuszczam go po milimetrze az osiadze na plycie z tego co widze po zdjeciu Dori to takowy posiada, z tym ze palnik jest na srodku jest jakas roznica czy postawie gar z boku takiej plyty czy centalnie ? jakos nie moge nabrac zaufania do tego hehe zakładam ze kwestia posiadania rusztu zeliwnego jest bezdyskusyjna ;] pozdr Edytowane 9 Kwietnia 2011 przez ahalejcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jak na razie 16 warek na szkle i nic złego się nie wydarzyło. To raczej jest bardzo solidne szkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Te płyty gazowe bez problemu wytrzymają taki pełny gar 30l? Dzisiaj mi przyjdzie zamienić starą kuchenkę na płytę (taką z palnikiem wok) i tak się zastanawiam czy mi to kiedyś z garem nie zleci :-). Niestety w manualu nie ma słowa o maksymalnym ciężarze jaki zniesie płyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahalejcio Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 do mojej bylo mozna wziasc jakies dodatkowe ubezpiecznie ktore obejmuje rowniez uszkodzenia mechaniczne o ile pamietam, jak cos to proponuje sprawdzic przy zakupie czy cos takiego mozna wziasc bo teraz akurat nie mam czasu szukac i sprawdzac jak to bylo na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Tu nie chodzi nawet o ubezpieczenie ale o bezpieczeństwo. Płyty mi nie szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahalejcio Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 stalowa linka + 2 karabinki zapiac za uszy od gara i wkrecic do sufitu :] plyta sie napewno nie zniszczy gar sie chyba tez nie urwie ;D jedynie zeby sie nie wywrocil haha kolega wyzej pisal ze jemu nie pekla, ja dzisiaj dopiero dostane kuchnie poki co mam prowizorke wiec nie moge warzyc i testowac, wiec na juz nie potwierdze, w moim przypadku to sam sie dowiem czy nic sie nie stanie za tydzien albo i dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasle Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Aby nie rozpoczynać kolejnego wątku stwierdziłem, że warto byłoby go odkopać. Posiadam dokładnie taką płytę http://www.ceneo.pl/1167395 Dotychczas gotowałem na zwykłej kuchni gazowej i wszystko było w porządku. Można śmiało gotować na tej płycie szklanej bez obaw, że coś pęknie ? Ostatnie wiadomości sprzed wielu lat, a z pewnością w tym czasie ktoś zdobył doświadczenie w warzeniu na takich płytach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się