Skocz do zawartości

Skórka pomarańczy do IPY


Szymon Zok

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz wszystko!

Pytanie co chcesz osiągnąć. Chcesz wrzucić do gotowania, czy na zimno?

 

Jak zdecydujesz się dodać na zimno to miej na uwadze, że kandyzowane rzeczy mają sporo cukru, który pobudzi fermentację. Trzeba będzie dać trochę się pomoczyć tej pomarańczy zanim wrzucisz chmiel.


Jak do gotowania to raczej na końcówkę, wydaje mi się, że ze skórki można wygotować coś nieprzyjemnego.

 

Czy 400g to nie jest trochę dużo?

Edytowane przez AndrzejJanusz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1. Imo kandyzowana do piwa się niezbyt nadaje.

2. Prawie pół kilo to absurdalna ilość. 40 g to co innego.

3. Zwykła suszona skórka jest dodatkiem do White IPA, poszukaj może przepisów na nią i zobacz jak, ile etc.jest używanej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.