Muchor Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Cześć, Znalazłem na allegro taką ofertę: https://allegro.pl/oferta/nadweglan-sodu-aktywny-tlen-pranie-czyszczenie-1kg-7457848343 - wychodzi bardzo niedrogo za 1 kg. Zważywszy, że do płukania przygotowuje się roztwór 4g nadwęglanu sodu na 1 litr wody, takie pudełeczko wystarczy mi na ćwierć tony roztworu ? Tylko, czy to się nada? No wygląda, że to jest technicznie czysty nadwęglan, czyli jak najbardziej powinien być w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 To normalna cena detaliczna za nadweglan. Jeszcze taniej wychodzi w 5kg opakowaniach. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joosto Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Działa normalnie. U mnie to schodzi kilogramami. Sypię miarkę (ok 4g) na butelkę podczas mycia i nie dbam o precyzyjne wyliczenia. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ja używam, nie mam zastrzeżeń, klasyczne oxi tylko tańsze, bo nie jest napisane na tym "do warzenia piwa" Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Godzinę temu, Robert87 napisał: bo nie jest napisane na tym "do warzenia piwa" I nie jest napisane OXI i nie jest w sklepie dla piwowarów domowych ? Kaniutek, Muchor i Robert87 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkaczu Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 ja osobiście również stosuję i jak najbardziej się sprawdza. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Co ma się nie sprawdzać? Wszak to czysty Na2CO3·1.5H2O2 Muchor i Robert87 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Używam taki, 5kg. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Używałem właśnie taki sam, polecam sprawdza sie Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchor Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Dzięki za odpowiedzi, dodałem do listy zakupów. Oczywiście, wydatki na Na2CO3·1.5H2O2 to drobna część ogólnych wydatków, ale po co przepłacać. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Dycha do dychy i dzwonią kielichy. Muchor, smola i anatom 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi