Koora Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Długo szukałem czegoś o podobnej buddowie w akceptowalnej cenie i by przy małym nakładzie zrobić coś z tego. Może ktoś skorzysta narazie ledwie wiadro mieszczę. https://www.lewmik.pl/poidlo-automatyczne-dla-drobiu-kur---30-litrow.html?gclid=EAIaIQobChMIiOeM-pT07QIVI-LmCh0VCQvHEAQYBSABEgIzYvD_BwE https://www.fermo.pl/produkt-1042-poidlo-z-zasobnikiem-30-litrow-dla-drobiu-na-nozkach-plastikowe.html Edytowane 29 Grudnia 2020 przez Koora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Coś link nie banglaWysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 6 minut temu, Robert87 napisał: Coś link nie bangla Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Mi działa i wkleiłem jeszcze jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Będzie upierdliwe w myciu a i rurka spustowa cieniutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Po pierwszej fermentacji wyrzucisz ten pseudo fermentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) O! Kolega ma doświadczenie w używaniu tych pojemników? Czy mógłbyś więc rozwinąć swoją lakoniczna wypowiedź? Jaka grubość ścianki? Co się zużywa w nim już po pierwszym użyciu? Jak sobie poradziłeś z uszczelnieniem dolnego wypływu? Edytowane 30 Grudnia 2020 przez Kaniutek Robert87, majlosz i Koora 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 3 godziny temu, Kaniutek napisał: O! Kolega ma doświadczenie w używaniu tych pomników? Czy mógłbyś więc rozwinąć swoją lakoniczna wypowiedź? Jaka grubość ścianki? Co się zużywa w nim już po pierwszym użyciu? Jak sobie poradziłeś z uszczelnieniem dolnego wypływu? To pytanie kierujesz do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Od paru lat używam stożkowe fermentory to co kolega przedstawił nie ma dopuszczenia to kontaktu z żywnością ani z alkoholem jak sobie wyobrażasz odbiór gęstwy drożdżowej.Otwór wlewowy ma średnicę 5 cm ciężko nawet go będzie umyć. lepiej dołożyć trochę kasy niż wydawać pieniądze na takie coś lub pozostać przy tradycyjnych wiadrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 5 minut temu, jac007 napisał: to co kolega przedstawił nie ma dopuszczenia to kontaktu z żywnością ani z alkoholem Naprawdę? Jest to gdzieś napisane? Ja nie wiem, czy to sie da czy nie da używac. Napisałeś, że się nie da. Pomyślałem, że masz z nimi doświadczenie empiryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Godzinę temu, jac007 napisał: lepiej dołożyć trochę kasy niż wydawać pieniądze na takie coś lub pozostać przy tradycyjnych wiadrach. cyt: "sądy kategoryczne niezwykle są dogodne" Udowodnij Twoje twierdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 59 minut temu, bielok napisał: Udowodnij Twoje twierdzenie. Kup sobie to poidło a sam się przekonasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 5 minut temu, jac007 napisał: Kup sobie to poidło a sam się przekonasz. Od 2008 roku fermentuję w wiadrach. Przekonaj mnie ze moje piwa będą lepsze fermentowane w stożkach. Przecież sam napisałeś że lepiej zainwestować. Pytam co się polepszy, jakie są zdecydowane argumenty za?Pytam o to za, a Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź bez żadnych argumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Chodzi o to że w tych pojemnikach co zaprezentowałeś gęstwa będzie zapychała dolny spust, więc nie będą się niczym różnic od wiader. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 21 minut temu, yoshko napisał: Chodzi o to że w tych pojemnikach co zaprezentowałeś gęstwa będzie zapychała dolny spust, więc nie będą się niczym różnic od wiader. W których pojemnikach będzie zatykało dolny spust Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 4 minuty temu, jac007 napisał: W których pojemnikach będzie zatykało dolny spust Nie znam sie ale 1cal spustu to chyba minimum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 33 minuty temu, bielok napisał: Przekonaj mnie ze moje piwa będą lepsze fermentowane w stożkach. Przecież sam napisałeś że lepiej zainwestować. Pytam co się polepszy, jakie są zdecydowane argumenty za?Pytam o to za, a Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź bez żadnych argumentów. W którym momencie napisałem że piwo fermentowane w fermentorze stożkowym będzie lepsze niż fermentowane w wiadrze czytaj ze zrozumieniem a nie podawaj jakiś gównianych informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Chłopcy, po razie w pysk sobie strzelcie. To nie przedszkole. Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 16 minut temu, anteks napisał: Nie znam sie ale 1cal spustu to chyba minimum Tak tak ty się nie znasz kawał tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 W których pojemnikach będzie zatykało dolny spust W tym poidle dla drobiu firmy Fermo. Wygląda mi to na 1 cm i nawet zaworka nie ma tylko kulka na wylocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 2 godziny temu, bielok napisał: Ty dajesz mi gówniana spławiającą odpowiedź 2 godziny temu, jac007 napisał: a nie podawaj jakiś gównianych informacji To już koniec tego gównianego roku, postarajmy się jeszcze trzymać poziom... Kaniutek i Robert87 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 ma to. pewien sens jednak odbiór gestwy może być utrudniony. Gotowy klarstein ma. z tym problemy i trzeba przerabiać.fermentator stozkowy ma ta zaletę ze można odebrać gestwe bez kontaktu tlenu i przejść na cichej. A także dodać chmiel.niektóre pozwalają na fermentacje pod ciśnieniem o znacząco ją skraca jednocześnie podnosząc jakość.Uważam że to na tą przeróbkę szkoda kasy.szczególnie że mam takie do pojenia kur Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 50 minut temu, lukaschels napisał: ma to. pewien sens jednak odbiór gestwy może być utrudniony. Gotowy klarstein ma. z tym problemy i trzeba przerabiać. fermentator stozkowy ma ta zaletę ze można odebrać gestwe bez kontaktu tlenu i przejść na cichej. A także dodać chmiel. niektóre pozwalają na fermentacje pod ciśnieniem o znacząco ją skraca jednocześnie podnosząc jakość. Uważam że to na tą przeróbkę szkoda kasy. szczególnie że mam takie do pojenia kur Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka A ten chmiel to jak chcesz dodać w ciśnieniowym bez kontaktu z tlenem? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 26 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Może ten sposób się nada: https://byo.com/article/the-hop-dropper/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 W dniu 1.01.2021 o 12:54, anteks napisał: A ten chmiel to jak chcesz dodać w ciśnieniowym bez kontaktu z tlenem? W fermentorze fermzilla jest to możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się