JURGOWIAK Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Witam szanowne grono!:) Jak w tytule, mam pytanie, czy ktoś zajmuje się wykonywaniem wężownic ze stali nierdzewnej na wymiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 No można zrobić ale po co wężownica do fermentora? Sterowanie temperaturą?Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JURGOWIAK Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Wężownica ma służyć chłodzeniu piwa. Myślałem na początku o płaszczu, ale budżet jest jaki jest, a muszę uzbroić dwa tankofermentory. Potrzebuję wężownic pod wymiar. Myślałem o rurce 8 mm i długości około 8 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniutek Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Firma Ormet wykonuje dowolne wężownice. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JURGOWIAK Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 26 minut temu, Kaniutek napisał: Firma Ormet wykonuje dowolne wężownice. Później sprawdzę, ale ciekawe czy tak duża firma zajmuje się takimi pierdołami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Kup po prostu chłodnicę zanurzeniową z nierdzewki. Twórców tutaj co niemiara. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChmielowyAli Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Jako opcję do rozważenie porzucam MajFriendów. Zamówiłem coś podobnego i zaadoptowałem do swojego fermentora.tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGaaD Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 (edytowane) To chyba dużo tańsza i lepsza wersja: https://marxam.pl/akcesoria-fermzilla-chlodnica,c553,p5132,pl.html Edytowane 13 Stycznia 2021 przez WojtekGaaD korekta JURGOWIAK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChmielowyAli Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Godzinę temu, WojtekGaaD napisał: To chyba dużo tańsza i lepsza wersja: https://marxam.pl/akcesoria-fermzilla-chlodnica,c553,p5132,pl.html Dlaczego lepsza? W moim przypadku szukałem konkretnie z mocowaniem 8'' triclamp żeby nie mieć problemów z myciem. To co podałeś jest dedykowane do konkretnego modelu fermentora. OP nie podał szczegółów dot. fermentorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JURGOWIAK Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 2 godziny temu, WojtekGaaD napisał: To chyba dużo tańsza i lepsza wersja: https://marxam.pl/akcesoria-fermzilla-chlodnica,c553,p5132,pl.html No jest idealna i cena zajebista!:) Tylko z dostępnością jest problem, ale i tak dzięki za namiar:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JURGOWIAK Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 2 godziny temu, ChmielowyAli napisał: Jako opcję do rozważenie porzucam MajFriendów. Zamówiłem coś podobnego i zaadoptowałem do swojego fermentora.tutaj Ogólnie byłaby spoko, ale bez tego triclampa, bo ja akurat mam 10". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 4 godziny temu, JURGOWIAK napisał: No jest idealna i cena zajebista!:) Tylko z dostępnością jest problem, ale i tak dzięki za namiar:) Można kupć w sklepie u Czechów - Tu - płatność Revolutem np. Zobacz ten wątek o zakupie sprzętu z tego sklepu. Do tego jest potrzebna chłodnica np. na glikol. Sklepowa kosztuje krocie (ponad 600Euro). Masz jakieś tańsze rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JURGOWIAK Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 6 godzin temu, skybert napisał: Można kupć w sklepie u Czechów - Tu - płatność Revolutem np. Zobacz ten wątek o zakupie sprzętu z tego sklepu. Do tego jest potrzebna chłodnica np. na glikol. Sklepowa kosztuje krocie (ponad 600Euro). Masz jakieś tańsze rozwiązanie? Już zamówiłem w Marxam i jeszcze dostałem 10% zniżki PSPD, więc cenowo wyszło spoko:) Ale dzięki za podpowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 To ja tylko dodam - bo nie wiem, czy w zestawie który kupiłeś są dołączone fittingi. Na oficjalnej stronie fermzilli do tej chłodnicy są dołączone dwie złączki - coś jak John guesty - przez które wkładasz tą chłodnicę, i jest szczelne. Co prawda na zdjęciach niezbyt to widać, ale jest napisane "included duotight bulkhead fittings to attach the coil to the lid of your fermenter." https://www.kegland.com.au/temp-twister-cooling-heating-coil-temperature-control-your-fermzilla-with-a-glycol-chiller.html Ten sam fitting jest używany do rurki do sondy temperturowej, i na jej fotce jest lepiej widoczny. Możesz sobie takie sprawić, będzie szczelnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinia45 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Poszukaj na Alembik.eu. Na wymiar wątpię ale może znajdziesz coś zastępczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi