poqielay Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Cześć, Potrzebuje jakiś termostat do lodówki aby utrzymać odpowiednią temperaturę. Czy taki termostat da radę: https://www.darewit.pl/sklep/p89,rt2-niezawodny-sterownik-termostat-rt-2-do-terrarium-regulator-temperatury.html Czy może polecacie coś innego? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Ten raczej się nie nada ze względu na zakres, polecam np stc1000 Mateusz Rosiński 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiwitom Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 No kolego, trochę cienki ten zakres temperatur, tylko do 15C??? Masz TUTAJ sterownik o skalowaniu od -50 do +100C i do tego podwójny. Teraz możesz tego nie potrzebować, ale w przyszłości możesz podłączyć jedną sondę, która albo załącza chłodzenie, albo grzanie w zależności od potrzeb. Ja bym w lodówce zamontował maty grzewcze i wtedy masz taką temperaturę, jaką tylko sobie zamarzysz bez względu na warunki zewnętrzne. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Rosiński Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Stc 1000! Używam kilku, są świetne, łatwo je skalibrować, prosta obsługa, tanie, polecam.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawron Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Albo Inkbird, ale to trochę drożej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Rosiński Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Albo Inkbird, ale to trochę drożej.Inkbird ciężko teraz dostać, a tam gdzie zostały to ceny poszybowały w górę. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rif-Raf Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 Ja używam STC-1000 i sobie chwalę. Nabyłem również sterownik od kolegi Malinowego z forum ponieważ ma opcję z Wi-Fi. Jeszcze go nie używałem ponieważ jest montowany w obudowę ale jest chwalony na forum. Link do postu ze sterownikiem od kolegi Malinowego: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel Posted January 29, 2021 Share Posted January 29, 2021 https://allegro.pl/oferta/regulator-temperatury-cyfrowy-termostat-50-120-c-7607443010?snapshot=MjAxOS0wOS0wMVQyMDoxMDowOC45MzhaO2J1eWVyOzNhNTlkNDNkNWEyZTM1MjFmNzEwMTU0NWM5M2ViZGIyYmNiYTU0MzU3MTNhNGE1ZWI1NWI3ODk5NmY2ZTU0ZDg%3D Ja lodówkę puszczam przez cos takiego. daje radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts