kermes Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Cześć, Konrad z tej strony. Teoretycznie zacząłem warzyć jakieś 6 lat temu. Bez żadnej wiedzy, po obejrzeniu ze dwóch filmików i trzymając się instrukcji z zakupionego zestawu uwarzyłem wtedy piwko (ze słodów), które było całkiem niezłe. Niestety od tamtego czasu sprzęt tylko się kurzył, bo wtedy warzyłem w wynajmowanym mieszkaniu i trochę bałem się, że kuchenka indukcyjna mi się załamie, bo przy pierwszym piwku dziwnie trzeszczała. Potem przeprowadzka do innego miasta, dziecko, budowa domu i tak oto jestem na swojej drugiej warce (niestety po 7 dniach mam 10blg i zastanawiam się jak to jeszcze uratować). Na szczęście teraz mam już dużo lepsze warunki, bo sporo miejsca i piwnica gdzie jest jakieś 14 stopni. Koniec końców po 6 latach od pierwszej warki jestem początkujący, ale obecnie w fazie kształcenia się. Za kilka dni kolejna próba Powodzenia wszystkim i samych udanych warek. Glowa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Witaj na forum, powodzenia w powrocie do warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Witaj, 54 minuty temu, kermes napisał: zastanawiam się jak to jeszcze uratować Napisz, najlepiej w piaskownicy, więcej szczegółów, to może da się zaradzić Powodzenia! Edytowane 7 Marca 2021 przez x1d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 16 godzin temu, kermes napisał: piwnica gdzie jest jakieś 14 stopni Witam. Życzę samych udanych warek i baaardzo zazdroszczę idealnych warunków do fermentacji "górniaków" Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi