Skocz do zawartości

Jakie kategorie na III KKPD w 2009


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

I bardzo dobrze.

Można brać udział we wszystkich kategoriach? Jak dam radę, to chętnie bym spróbował swych sił, muszę zatrzeć złe wspomnienia po swoim nieudanym IPA.:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to biorę się za pierwszego w życiu stouta.

Trudno mi w to uwierzyć. :rolleyes: To jeden z prostszych stylów, dla początkujących.

 

Przy okazji anegdota: podobno piwo oryinalnie nazywało się Milk Stout, a w USA zaczęłi go sprzedawać pod nazwą Sweet Stout, bo bali się, ze ktoś może uważać go za nabiał:)

O ile się nie mylę, to określenie Sweet Stout jest szersze niż Milk Stout, zawiera w sobie jeszcze Oatmeal Stouta. Czyli każdy Milk Stout, jest Sweet Stoutem, ale nie każdy Sweet Stout jest Milk Stoutem. :D

Edytowane przez kopyr
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

następna edycja będzie w 90% dolnej fermentacji.

w 90%? Hmmm... zakładając, że będzie jak w tym roku 3 kategorie, to dwie (czyli 66%) na pewno będą na dolniakach a trzecia... jakaś pośrednia bo w 23% dolna a w 10% górna. :):D

Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

KOPYR przy Twoich wiadomościach na temat stouta już się boję. No ale pocieszające jest to, że mam szczęście do drugich miejsc. JK

Ho, ho, ho bo uwierzę :), znowu ta fałszywa skromność. :) Ja to mały żuczek jestem, jeden brązowy medal, a Wy kolego, to etatowy zdobywca trofeów jesteście. Szacunek. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.