anteks Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 same górniaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 1 - Milk stout http://www.bjcp.org/2008styles/style13.php#1b2 - IPA http://www.bjcp.org/2008styles/style14.php#1a 3 - Weizen http://www.bjcp.org/2008styles/style15.php#1a I bardzo dobrze. Można brać udział we wszystkich kategoriach? Jak dam radę, to chętnie bym spróbował swych sił, muszę zatrzeć złe wspomnienia po swoim nieudanym IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) No to biorę się za pierwszego w życiu stouta. Trudno mi w to uwierzyć. :rolleyes: To jeden z prostszych stylów, dla początkujących. Przy okazji anegdota: podobno piwo oryinalnie nazywało się Milk Stout, a w USA zaczęłi go sprzedawać pod nazwą Sweet Stout, bo bali się, ze ktoś może uważać go za nabiał O ile się nie mylę, to określenie Sweet Stout jest szersze niż Milk Stout, zawiera w sobie jeszcze Oatmeal Stouta. Czyli każdy Milk Stout, jest Sweet Stoutem, ale nie każdy Sweet Stout jest Milk Stoutem. Edytowane 29 Października 2008 przez kopyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 same górniaki Czas, czas. Tak brakuje go na przygotowanie warki, jak i na sprecyzowanie stylu. Wiem, że wybiegam w przyszłość za bardzo, ale następna edycja będzie w 90% dolnej fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 następna edycja będzie w 90% dolnej fermentacji. w 90%? Hmmm... zakładając, że będzie jak w tym roku 3 kategorie, to dwie (czyli 66%) na pewno będą na dolniakach a trzecia... jakaś pośrednia bo w 23% dolna a w 10% górna. Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Wstydzę się :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 KOPYR przy Twoich wiadomościach na temat stouta już się boję. No ale pocieszające jest to, że mam szczęście do drugich miejsc. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 KOPYR przy Twoich wiadomościach na temat stouta już się boję. No ale pocieszające jest to, że mam szczęście do drugich miejsc. JK Ho, ho, ho bo uwierzę , znowu ta fałszywa skromność. Ja to mały żuczek jestem, jeden brązowy medal, a Wy kolego, to etatowy zdobywca trofeów jesteście. Szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Dziękuję za uznanie. Dobrze, że nie widać jak się rumienię. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi