BumBum Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Ostatnio piłem piwo (raczej sok ;)) z pewnego znanego browaru i na.puszce był hop rate 28g/l Matko bosko, sobie myślę, ile to oni muszą mieć strat przy produkcji. Wyciskają te chmieliny później by mieć mniejsze straty w litrażu brzeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Godzinę temu, BumBum napisał: Ostatnio piłem piwo (raczej sok ;)) z pewnego znanego browaru i na.puszce był hop rate 28g/l Matko bosko, sobie myślę, ile to oni muszą mieć strat przy produkcji. Wyciskają te chmieliny później by mieć mniejsze straty w litrażu brzeczki? Weź pod uwagę że często w użyciu przy takich piwach jest chmiel w formie cryo, incognito, BBC itd. które generują mniejsze straty i mają wyższą wydajność niż zwykły granulat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BumBum Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Racja, nie wiedziałem do teraz co to jest to incognito. W takim razie jak obliczają hop rate? Leja "syrop", trochę chmielu i hop rate (chwyt marketingowy) gotowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 A kto to sprawdzi. Liczy się efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Syrop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BumBum Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Taki "syrop" ? https://youtu.be/bmKij05Y5P0 zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 3 godziny temu, BumBum napisał: Ostatnio piłem piwo (raczej sok ;)) z pewnego znanego browaru i na.puszce był hop rate 28g/l Matko bosko, sobie myślę, ile to oni muszą mieć strat przy produkcji. Wyciskają te chmieliny później by mieć mniejsze straty w litrażu brzeczki? Wirówka do chmielu robi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 4 godziny temu, BumBum napisał: Racja, nie wiedziałem do teraz co to jest to incognito. W takim razie jak obliczają hop rate? Leja "syrop", trochę chmielu i hop rate (chwyt marketingowy) gotowe? Każda z tych form, ma jakąś tam wyższą wydajność względem granulatu np. Incognito 1g odpowiada 6g granulatu. Pewnie to przeliczają na później i cyk na butelkę/puszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się