korzen16 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 do Weizenbock'a używam blend'u 3638 z 1007 German Ale Czy tok postępownia był podobny do tego o jakim crosis pisał tutaj ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Reczywiście są chyba fajniejsze od w3068. Dają pełniejsze pszenice mimo u mnie małego ekstraktu 11,5. Fermentacja burzliwa trwała 5 dni. Trzy w 14-15C potem rosło do 18. Bez przelewania zakończyła się po 9 i poszło w kegi. W niższej temperaturze nie ma nachalnych estrów i są fajne goździki. Chyba W3638 zostaną u mnie na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 do Weizenbock'a używam blend'u 3638 z 1007 German Ale Czy tok postępownia był podobny do tego o jakim crosis pisał tutaj ? Tak, kanalia podebrała mój sposób Można zastosować podobne postępowanie, albo od razu dodać mieszankę. Tak w zasadzie to można ją nawet kupić gotową jako 3056 Bavarian Wheat Blend także nie tylko ja wpadłem na ten pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Tak, kanalia podebrała mój sposób Ostre słowa Może i ja spróbuję w przyszłości blenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) nie ostre słowa, tylko prawda, najpierw Mu o tym powiedziałem przy piwku, a później to zrobił i przypisał sobie całe zasługi Edytowane 28 Czerwca 2013 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 nie ostre słowa, tylko prawda, najpierw Mu o tym powiedziałem przy piwku, a później to zrobił i przypisał sobie całe zasługi Dajesz oba szczepy od razu czy po paru dniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 od razu, tylko w stosunku 2:1 na korzyść 3638 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 od razu, tylko w stosunku 2:1 na korzyść 3638 A jak z temperaturami?? Stała czy zmieniasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 lecą w tej samej, w granicach 20C, chociaż w zamyśle mam przenoszenie do niższej temperatury, żeby tylko german ale dofermentowały do końca. Wydaje mi się, że 3638 mocna zwalniają pod koniec, a 1007 idą dalej i dojadają do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 odgrzeję troszkę do którego pokolenia używaliście ich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 III pokolenie ze startera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verbin Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) A jak wygląda produkcja piany przez ten szczep? Czy przy 25-cio litrowej warce w 33 litrowym fermentorze wyjdą na spacer? PS. Już się dowiedziałem. Około 33% w fermentorze powinno być puste. Edytowane 3 Lutego 2016 przez verbin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się