Nazwa użytkownika Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Z braku czasu potrzebuję jakiś tani, w miarę dobry jakościowo ekstrakt słodowy. Ma on posłużyć tylko do doświadczenia. W te klocki nigdy się nie bawiłem więc nie mam pojęcia co kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Ja używałem Gozdawy. W płynie i w proszku.Z obu byłem zadowolony. W płynie podrzewalem w mikrofali do uzyskania płynności. W proszku mieszałem wletniej wodzie bo się zbryla skubaniec. Teraz bym dał do kolby i postawił na mieszadle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Od siebie polecę Bruntala - żadnych negatywnych przygód nie miałem, smak ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Również używam głównie Bruntala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Chyba wybiorę Bruntala. Na internetach znalazłem takie coś https://allegro.pl/oferta/ekstrakt-slodowy-niechmielony-ciemny-1-2kg-brewa-10784872139 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Za te pieniądze też bym kupił. Cena bezkonkurencyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Zwróćcie tylko uwagę, że w tej konkretnej aukcji termin ważności był do końca lutego 2022. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Jak dobrze przechowywany był i nie ma pleśni to idzie do gara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Posiadam jeszcze ekstrakty z terminem do 2008, żadnych oznak zepsucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Cukier i pochodne są bardzo dobrym konserwantem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 2 minuty temu, monodem napisał: Cukier i pochodne są bardzo dobrym konserwantem. No tak, ale widziałem kiedyś wątek na forum, w którym ktoś pokazywał zepsuty ekstrakt słodowy zakupiony w sklepie piwowarskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Racja. Był taki wątek na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koholet Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 W dniu 21.03.2022 o 08:26, Nazwa użytkownika napisał: Chyba wybiorę Bruntala. Na internetach znalazłem takie coś https://allegro.pl/oferta/ekstrakt-slodowy-niechmielony-ciemny-1-2kg-brewa-10784872139 To słód ukraiński piekarniczy. Widzę że co pół roku zmieniają etykietę. Chleb wychodzi z nim świetny. Piwo puste i kwaskowate. Nazwa użytkownika 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Myślałem, że Bruntal jest czeski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 50 minut temu, monodem napisał: Myślałem, że Bruntal jest czeski... A gdzie napisane że bruntal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Racja. Link mi się nie wyświetlił i stąd moja pomyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi