Skocz do zawartości

Pierwsze pszeniczne piwo


Rekomendowane odpowiedzi

On 7/16/2022 at 4:54 PM, czeski_skoczek said:

mam nadzieje, że nie złapie jakiejś bakterii

Im m niej w nim będziesz dłubał i zaglądał, tym większa szansa że nic się nie stanie. Wiem, że o to ciężko na początku, ale cierpliwość to największa cnota piwowara. Tym niemniej - jak w piwie jest już alkohol to ciężej o infekcje, a pierwsze zawsze smakuje wybornie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

21 godzin temu, Pingwinho napisał:

Im m niej w nim będziesz dłubał i zaglądał, tym większa szansa że nic się nie stanie

Żeby to było takie proste :) recepta na zapobieżenie infekcji, tak jednak w piwowarstwie to nie działa.

Nie otwieraj wiadra przez 3 tygodnie tak poza tym, po tym czasie  już butelkuj.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.