Mati3333 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam Ostatnimi czasy odwiedziłem CK Browar w Krakowie i zamówiłem sobie jasne piwko, smakowało jak mój koelsch ale czy to był ten gatunek to nie wiem...może jest ktoś kto wie na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam Ostatnimi czasy odwiedziłem CK Browar w Krakowie i zamówiłem sobie jasne piwko, smakowało jak mój koelsch ale czy to był ten gatunek to nie wiem...może jest ktoś kto wie na pewno Tam możesz spotkać pilsa, tyskie oraz jeżeli wrzucili Ci tam cytrynę, to ichniejsza pszenica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 hmmmm.....pszeniczne to to nie było na pewno, mówisz o Tyskim warzonym u nich na miejscu :rolleyes:? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 podczepię się pod pytanie... ale troszkę inaczej.... Jakie polecacie z piw u nich warzonych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati3333 Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 jasne było dobre, a smakowało jak piwko koelsch z zestawu jaki sprzedają w Centrum piwowarstwa ... moje wyszło niemal identyczne (stąd pytanie), miałem czas tylko na jedno bo musiałem się spieszyć na pociąg mieli jeszcze pszenicę, dunkelweizen (ciemna pszenica) i dunkel - to piwo polecam w ciemno bo często piję w beerhale w Łodzi - jak dla mnie rewelacja (niestety nie mam warunków do dolnej fermentacji i nie mogę sobie wyprodukować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 podczepię się pod pytanie... ale troszkę inaczej....Jakie polecacie z piw u nich warzonych?? Ciemne,reszta słabiutka.. A jak pisał Elroy,pszenica z cytryną....najgorsza,jaką piłem w browarze restauracyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi