Skocz do zawartości

Esencja, kiedy dodać?


Nikaz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli już chcesz iść taką drogą, to na sam koniec,  przed rozlewem, bo fermentacja tylko wydmucha aromat. Lepiej za mało niż za dużo,  dobrze przetestować najpierw na próbce.

 

Edit: nie wiem, czy to jest przystosowane do dodawania do piwa,  np. pod kątem pasteryzacji.

Edytowane przez Łachim
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

6 minut temu, Łachim napisał:

Jeśli już chcesz iść taką drogą, to na sam koniec,  przed rozlewem, bo fermentacja tylko wydmucha aromat. Lepiej za mało niż za dużo,  dobrze przetestować najpierw na próbce.

 

Edit: nie wiem, czy to jest przystosowane do dodawania do piwa,  np. pod kątem pasteryzacji.

 

Aromatu jest 40ml na 20L piwa, gdzie normalnie jest on na 2L, mysle, że będzie ok. Przepis podobny do tego gotowca z twoj browar

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.