Zygfryd Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Chce zlać Dry Stouta wykonanego ze słodu do butelek, wsypując na refermentacje cukier do każdej butelki.Czy jest sens przelewania przed zlaniem do butelek do innego fermentora ( pozostawiając w starym gęstwę),czy mogę lać bezpośrednio z fermentora, w którym odbywała się fermentacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Nie musisz. Choć więcej osadu ci przeleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł76 Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Lej śmiało z fermentora w którym fermentowałeś. Każde przelewanie to natlenianie piwa. Pozdrawiam, Paweł. Seven 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygfryd Opublikowano 30 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Dzięki serdeczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu555 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 mnie się by nie chciało pierdzielić z dosładzaniem każdej butelki, przeca to strata czasu, przelać do drugiego fermentora, dać syrop cukrowy, zmieszać i butelkować, ale jak kto chce. Utlenieniem nie przejmuj się w tym przypadku, drożdże ten tlen i tak zużyją, no chyba, że naprawdę chlapniesz tym tak jak przy natlenianiu brzeczki przed fermentacją. Pingwinho 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się