Skocz do zawartości

Starter


Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli starter był robiony w temp. pokojowej lub wyższej, a zakładam że tak, to w przefermentowanej brzeczce masz pełno fuzli itp. odlej jak pisał @fotohobbyi zadaj same drożdże, bo top będzie wyczuwalne w tak małej warce.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

On 3/11/2023 at 11:31 PM, nike21 said:

11 litrów 30 blg to jak 22 litry 15 blg. 

Gęstwy w tym starterze będzie tyle co kot napłakał.

This is not how any of this works.

Dodając 2l do 11 l rozcieńczasz o prawie 20%. To jest wyczuwalny poziom.

 

A po CC startera gęstwy będzie odpowiednia ilość, bo drożdże opadną.

Edytowane przez Pingwinho
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.