Skocz do zawartości

Zatrzymana fermentacja?


Johny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jest to moja 3 warka tym razem padło na  Dunkel Weizen zacieranie 63 30 min i 72 30 min  blg nastawne wynosiło 12,5 po 3 tygodniach spadło do 5,5 i nie zmienia sie od 5 dni fermentacja drozdzami wb06 temperatura 18-20 C rurka jeszcze bulgota ale brak piany piwo w miare klarowne drozdze opadły. Co moge zrobić żeby piwo jeszcze dofrermentowało do 3 moze 2 blg prosze o pomoc i z gory dziekuje

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.