Johny Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Witam Jest to moja 3 warka tym razem padło na Dunkel Weizen zacieranie 63 30 min i 72 30 min blg nastawne wynosiło 12,5 po 3 tygodniach spadło do 5,5 i nie zmienia sie od 5 dni fermentacja drozdzami wb06 temperatura 18-20 C rurka jeszcze bulgota ale brak piany piwo w miare klarowne drozdze opadły. Co moge zrobić żeby piwo jeszcze dofrermentowało do 3 moze 2 blg prosze o pomoc i z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Możesz przenieś do wyższej temperatury.Rób zawsze fft to będziesz miał po dwóch sniach wynik, a nie grzebanie w piwie.Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 WB-06 lubią powoli dojadać. Podnieś temperaturę do 24°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 przeniosłem w cieplejsze miejsce zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Dziekuje za pomoc dojadło do 2 blg piwko juz zabutelkowane jeszcze raz dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się