wojtekk Posted May 25 Share Posted May 25 Hej, orientujecie się czy działa jeszcze jakiś sklep online przy słodowni. Z tego co widzę ostała się optima jednak słodów podstawowych brak w magazynie pisałem do nich jednak bez odpowiedzi. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 25 Share Posted May 25 Wszystkie słodownie wyszły ze sprzedaży detalicznej, o Optimie było gdzieś na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undeath Posted May 25 Share Posted May 25 (edited) 2 godziny temu, wojtekk napisał(a): Hej, orientujecie się czy działa jeszcze jakiś sklep online przy słodowni. Z tego co widzę ostała się optima jednak słodów podstawowych brak w magazynie pisałem do nich jednak bez odpowiedzi. Pzdr Do Optimy trzeba dzwonić. Tam jeszcze słodkie lata 70 i w strukturze i w administracji są. Brałem na początku roku od nich słód żytni na worki ale musiałem sam zawitać do nich. Wiem, że detalicznie jeszcze sprzedają. Edited May 25 by Undeath Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien844 Posted May 25 Share Posted May 25 Tak sprzedają ale odbiór osobisty a dodzwonić się do nich czy odpowiedź na email masakra zero kontaktu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien844 Posted May 25 Share Posted May 25 Jest możliwość kupna całej palety(750kg) w dobrej cenie w Soufflet ale najlepiej z jednego regionu jak się zbiorą osoby. Płatność z góry i transport samej trzeba ogarnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted May 25 Share Posted May 25 Dwa lata temu kontaktowałem się ze słodownią w Bruntalu i byli skłonni sprzedać 100 kg (o tyle pytałem), wychodziło po ok. 2,50zł za kilo. Niestety drugie tyle kosztowałaby wysyłka, więc odpuściłem. Gdybym mieszkał przy granicy pewnie bym sobie przywiózł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien844 Posted May 26 Share Posted May 26 10 godzin temu, x1d napisał(a): Dwa lata temu kontaktowałem się ze słodownią w Bruntalu i byli skłonni sprzedać 100 kg (o tyle pytałem), wychodziło po ok. 2,50zł za kilo. Niestety drugie tyle kosztowałaby wysyłka, więc odpuściłem. Gdybym mieszkał przy granicy pewnie bym sobie przywiózł. Napislame z ciekawości do Bruntalu Pilzneński 3.60 zł za kilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x1d Posted May 26 Share Posted May 26 15 godzin temu, Alien844 napisał(a): Napislame z ciekawości do Bruntalu Pilzneński 3.60 zł za kilo. A w soufflet po ile? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien844 Posted May 27 Share Posted May 27 3.85 zł pilźnienski. https://piwo.org/forums/topic/35978-cena-słodu/#comment-562441 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts