sziszi Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 jak w temacie, kiedyś kupowałem w TB, teraz nigdzie nie mogę znaleźć może ktoś wie gdzie można by go kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Spróbuj tutaj: http://piwodziej.pl/80_kwas_mlekowy_Vinoferm_100ml-267.html Edit: sorry, produkt jest na stronie, ale nie zauważyłem że u nich też "W magazynie:brak" Edytowane 25 Października 2010 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 jak w temacie,kiedyś kupowałem w TB, teraz nigdzie nie mogę znaleźć może ktoś wie gdzie można by go kupić? W Toruniu jest w sklepach z tzw. zdrową zywnością... 30% ale to raczej bez różnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Spróbuj tutaj:http://piwodziej.pl/80_kwas_mlekowy_Vinoferm_100ml-267.html Edit: sorry, produkt jest na stronie, ale nie zauważyłem że u nich też "W magazynie:brak" a to ja też znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Zerknij tu -> http://tinyurl.com/32jjyqj Wyglada, ze jest mozliwosc wysylki. Edytowane 25 Października 2010 przez JakubS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 "Kwas mlekowy jest źródłem: wapnia, magnezu, potasu i żelaza" ależ to skomplikowany związek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 tu jest,tylko jaka pojemność nie widzę. http://mazidla.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=36&Itemid=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 około 30 ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 A ten kwas mlekowy to jaki ma smak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatosz Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Trochę octowy - ja używam do galarety zamiast octu właśnie jako dużo zdrowszą alternatywę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Weź soku z kiszonej kapusty, czysty ekologiczny kwas mlekowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Weź soku z kiszonej kapusty, czysty ekologiczny kwas mlekowy wietrzę tu jakiś podstęp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jaki? Kiszona kapusta to właśnie kwas mlekowy powstały z rozkładu cukrów zawartych w kapuście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Kwas w kiszonej kapuście powstaje w wyniku fermentacji mlekowej i na pewno przy okazji użycia soku zaszczepił bym sobie brzeczkę bakteriami. Chociaż jakby był użyty podczas zacierania to może coś by z tego było, ale co, kto to wie ? Edytowane 26 Października 2010 przez sziszi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Jaki? Kiszona kapusta to właśnie kwas mlekowy powstały z rozkładu cukrów zawartych w kapuście Ale musi być deptana nieumytymi stopami wtedy jest w 100% ekologiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Kwas w kiszonej kapuście powstaje w wyniku fermentacji mlekowej i na pewno przy okazji użycia soku zaszczepił bym sobie brzeczkę bakteriami. i wtedy powstałby lambik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 W kiszonej kapuście jest za niskie stężenie kwasu mlekowego, żeby można było jej do czegoś użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 http://aukcja.interia.pl/kwas-mlekowy-50-spozywczy-5-kg-i1285874752.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Już jest w asortymencie twojbrowar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Ostatnio kupiłem w Bomi za 7 czy 8 zł kwas mlekowy 30%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Chciałbym kupić jako dodatek do piwa, i uzyskać coś w stylu redsa jabłkowego gdzie podany jest w składzie. Jaki mam użyć kwas słaby lepszy np. 30% czy 80% lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 W 30% jest nieco więcej wody i to cała różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Chciałbym kupić jako dodatek do piwa, i uzyskać coś w stylu redsa jabłkowego gdzie podany jest w składzie. Jaki mam użyć kwas słaby lepszy np. 30% czy 80% lepszy? Nie miałem "tego" w ręku, ale kwasem mlekowym w składzie jestem zdziwiony. Zadbaj raczej o kwas jabłkowy (malic acid) albo chociaż o kwas cytrynowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogosz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Obecnie kwas mlekowy jest powszechnie używany przez browary do regulacji pH zacieru. Producentem czystego spożywczego kw. ml. jest bodajże firma Purac, a dystrybutorem w Polsce firma Brenntag. Jednak wątpię czy mogą to sprzedać indywidualnym odbiorcom ze względu na BHP, a minimalna ilość to pewnie ze 30 l. czyli na około 10 000 domowych warek. Jak dla mnie to na około 333 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Producentem czystego spożywczego kw. ml. jest bodajże firma Purac, a dystrybutorem w Polsce firma Brenntag. Jednak wątpię czy mogą to sprzedać indywidualnym odbiorcom ze względu na BHP, a minimalna ilość to pewnie ze 30 l. Parę tygodni temu kupiłem 2L kwasu mlekowego (2 x 1L) w "Chemii Rzeszów". Producent kwasu Chempur. Sklep sprowadził go specjalnie dla mnie, bez problemu. Czekałem coś koło 4 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się