zgredooo Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Takie dwa pytania do forumowiczów. 1. Czy orientujecie się czy mogę gdzieś kupić skrzynki na butelki plastikowe 1l PET ? 2. Czy ktoś może korzysta z takich beczek ? Keg 5l z kranikiem Zastanawiam się nad optymalizacją przechowywania zrobionego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Godzinę temu, zgredooo napisał(a): 2. Czy ktoś może korzysta z takich beczek ? Keg 5l z kranikiem Szukaj na forum pod hasłem party keg. Nie będę spojlerował co do opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 3 godziny temu, zgredooo napisał(a): Czy ktoś może korzysta z takich beczek ? Keg 5l z kranikiem Beczułki są dobre jak ktoś keguje już gotowe piwo a żal mu kasy na growler. W tym przypadku można szybko przelać piwo z kega do tego pojemnika i iść z piwem do znajomych.Plusem jest to że lepiej wygląda od plastikowej butelki. Minusem oprócz ceny jest kłopotliwe otwieranie(ten korek jest niby jednorazowy), nalewanie bez piany, następnie znowu otwieranie i mycie. Beczułki nie stosowałem nigdy do refermentacji i nie zamierzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi