draker Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego A dodatkowe sito w koszu zaciernym masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidley Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego A dodatkowe sito w koszu zaciernym masz?Tak. Wszystko jak standardowo + worek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draker Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Mam na myśli dodatkowe sito poza standardowym. Kolega Lewatywa z forum wykonuje takie cuda, które właśnie pomagają przy filtracji. Przerobiłem ponad 60 warek na kociołku i problem miałem tylko z piwami powyżej 20 BLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidley Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Nie, mam tylko dwa sita standardowe, w koszu i w kotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego (edytowane) moje dodatkowe sito Edytowane 7 Lutego przez anteks Fidley 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidley Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Jak worek mi się znudzi to już wiem co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidley Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Dzisiaj już i tak jestem zadowolony z wyniku. Brak zatorów, 6.5 h wyjedzie warzenie ze sprzątaniem, przy czym przerw było 2.5 h i godzina gotowania. Większość już posprzątana, tylko gar umyć po przelaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidley Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Dzisiaj już i tak jestem zadowolony z wyniku. Brak zatorów, 6.5 h wyjedzie warzenie ze sprzątaniem, przy czym przerw było 2.5 h i godzina gotowania. Większość już posprzątana, tylko gar umyć po przelaniu.W sumie to prawie zadowolony. Zamiast spodziewanych 12 blg mam 11, zamiast 39L mam 42. Muszę teraz popracować nad tym systemem.Ale to może też być przez skraplacz pary... Za dużo nowości na raz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Dzięki za relację! Ile doliczyli Ci cła i ile podatku do tego zakupu za 290 PLN? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidley Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Dzięki za relację! Ile doliczyli Ci cła i ile podatku do tego zakupu za 290 PLN? Nic. To było wszystko. Podatek zapłacony przy zakupie w tej cenie 290 arek-lin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik88 Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego W dniu 3.09.2023 o 17:55, lechu555 napisał(a): Jutro będę robił z 5kg, chce uzyskać przynsjmniej 25l 12stki i dokładnie Ci powiem ile czasu, ale już zrobię parę zastrzeżeń: -słód mam nieśrutowany i mielę go w blenderze partiami i dodaję na bieżąco do wody, a to schodzi z jakieś pół godziny. -nie chłodzę brzeczki aktywnie bo nie mam aktualnie miejsca na to. Zostawiam na ostygnięcie. -w międzyczasie robie pierdyliard innych rzeczy: butelkuję poprzednie warki, sprzątam, układam itp. toteż jak zagapię się to zdarzyło mi się zacierać 3h gotować 2h itp. Hej, przez przypadek kupiłem słód nieśrutowany, nigdy nie mieliłem w blenderze, jakiś specjalny o odpowiedniej mocy musi być czy taki zwykły kuchenny ogarnie?? Jestem jeszcze początkującym amatorem ;))) słód zamierzam użyć do pilsa z wykorzystaniem partial mash + 2 ekstrakty słodowe z własnym nachmieleniem. Pozdraawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Hej, przez przypadek kupiłem słód nieśrutowany, nigdy nie mieliłem w blenderze, jakiś specjalny o odpowiedniej mocy musi być czy taki zwykły kuchenny ogarnie?? Jestem jeszcze początkującym amatorem )) słód zamierzam użyć do pilsa z wykorzystaniem partial mash + 2 ekstrakty słodowe z własnym nachmieleniem. PozdraawiamJa używałem końcówki tej co mielisz kawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się