Jump to content

Bogutyn młyn

Recommended Posts

Cóż, może będę posądzony o jakieś powiązania z w/w firmą, mało mnie to obchodzi, po prostu dzielę się z kolegami i koleżankami skąd zamówić w miarę tani słód....

Odkryłem przypadkiem zamawiając mąkę do domowego wyrobu chleba

http://www.bogutynmlyn.pl/go/_category/index.php?idc=61&sess_id=77ab38320415afc00d47a589a2271ca8

Odtąd w sklepach dla piwowarów kupuję tylko słody specjalistyczne, a pilzno tylko tam, kto inny sprzedaje pilznieński - 30 kg za 62 zł??

Pozdrawiam!

Jak doliczysz koszty przesyłki to żadna rewelacja' date=' można zakupić słody dużo taniej ;)[/quote']

Hmmm... a zdradzisz nam gdzie można kupić dużo taniej? Uwzględniając oczywiście przesyłkę...

Tajemnica handlowa ;)

Jak doliczysz koszty przesyłki to żadna rewelacja' date=' można zakupić słody dużo taniej ;)[/quote']

Hmmm... a zdradzisz nam gdzie można kupić dużo taniej? Uwzględniając oczywiście przesyłkę...

Tajemnica handlowa ;)

Z przesyłką zawsze będzie drożej, info o słodzie prześlę na PW ;)

nie odkryłeś nic nowego, kupujemy tam słód od dawna, a jego cena odpowiada jakości...

E tam, od razu "złej jakości"... No wiesz... to że raz miałeś pecha i Ci się trafił towar "z wkładką" to jeszcze nie znaczy, że zawsze tak było i będzie. ;)

Edited by Stasiek

to nie chodzi tylko o wkładkę, ale też słabe oczyszczenie - przydałaby się im lepsza wialnia przed pakowaniem słodu, aby oczyścić go trochę z kurzu. Po za tym jest sporo ziaren chwastów, i obcych ziaren. Mam wrażenie że ich urządzenia do oczyszczania ziarna są albo przestarzałe albo źle ustawione.

@wsaczuk

Kolega mówi/pisze o swej dostawie

ja mam 2 woreczki po 30 kg i jest ok, co prawda nieco przykurzony ale brak zanieczyszczeń o których kolega pisze.

Polecam za tą cenę

widocznie trafiły mi się smaki z dna, ale słyszałem parę opinii o tym słodzie, że jest zarobaczony - to nie jest tylko moja opinia. A co ciekawe kupiłem ten słód mimo że słyszałem te opinie przed pierwszym zakupem. A co jeszcze ciekawsze po pierwszym worku kupiłem następny ;)

Kupiłem ten słód (ostatni raz) bardzo dużo syfu jakieś małe te ziarenka w ogóle taki brudny.

Nie polecam lepiej dołożyć te 10 20 zł i kupić gdzie indziej.

To pojadę do Havířova 25 kg 400.00 Kč . Jakoś tam cena się nie zmieniła.

jakieś namiary na sklep u naszych sąsiadów ? czasem się bywa w tamtej okolicy i można zerknąć z ciekawości