Fredd Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Cóż, może będę posądzony o jakieś powiązania z w/w firmą, mało mnie to obchodzi, po prostu dzielę się z kolegami i koleżankami skąd zamówić w miarę tani słód.... Odkryłem przypadkiem zamawiając mąkę do domowego wyrobu chleba http://www.bogutynmlyn.pl/go/_category/index.php?idc=61&sess_id=77ab38320415afc00d47a589a2271ca8 Odtąd w sklepach dla piwowarów kupuję tylko słody specjalistyczne, a pilzno tylko tam, kto inny sprzedaje pilznieński - 30 kg za 62 zł?? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 kto inny sprzedaje pilznieński - 30 kg za 62 zł?? Pozdrawiam! Jak doliczysz koszty przesyłki to żadna rewelacja, można zakupić słody dużo taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 nie odkryłeś nic nowego, kupujemy tam słód od dawna, a jego cena odpowiada jakości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Jak doliczysz koszty przesyłki to żadna rewelacja, można zakupić słody dużo taniej Hmmm... a zdradzisz nam gdzie można kupić dużo taniej? Uwzględniając oczywiście przesyłkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Jak doliczysz koszty przesyłki to żadna rewelacja' date=' można zakupić słody dużo taniej [/quote']Hmmm... a zdradzisz nam gdzie można kupić dużo taniej? Uwzględniając oczywiście przesyłkę... Tajemnica handlowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Jak doliczysz koszty przesyłki to żadna rewelacja' date=' można zakupić słody dużo taniej [/quote']Hmmm... a zdradzisz nam gdzie można kupić dużo taniej? Uwzględniając oczywiście przesyłkę... Tajemnica handlowa Z przesyłką zawsze będzie drożej, info o słodzie prześlę na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) nie odkryłeś nic nowego, kupujemy tam słód od dawna, a jego cena odpowiada jakości... E tam, od razu "złej jakości"... No wiesz... to że raz miałeś pecha i Ci się trafił towar "z wkładką" to jeszcze nie znaczy, że zawsze tak było i będzie. Edytowane 4 Listopada 2010 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 to nie chodzi tylko o wkładkę, ale też słabe oczyszczenie - przydałaby się im lepsza wialnia przed pakowaniem słodu, aby oczyścić go trochę z kurzu. Po za tym jest sporo ziaren chwastów, i obcych ziaren. Mam wrażenie że ich urządzenia do oczyszczania ziarna są albo przestarzałe albo źle ustawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 @wsaczuk Kolega mówi/pisze o swej dostawie ja mam 2 woreczki po 30 kg i jest ok, co prawda nieco przykurzony ale brak zanieczyszczeń o których kolega pisze. Polecam za tą cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 widocznie trafiły mi się smaki z dna, ale słyszałem parę opinii o tym słodzie, że jest zarobaczony - to nie jest tylko moja opinia. A co ciekawe kupiłem ten słód mimo że słyszałem te opinie przed pierwszym zakupem. A co jeszcze ciekawsze po pierwszym worku kupiłem następny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 hehe to nie jest źle w takim razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 jest tanio. A po za tym trochę białka więcej to i ładny przełom jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Kupiłem ten słód (ostatni raz) bardzo dużo syfu jakieś małe te ziarenka w ogóle taki brudny. Nie polecam lepiej dołożyć te 10 20 zł i kupić gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Teraz nawet z 20zł więcej będziesz miał problemy z kupieniem worka słodu. Przygotuj się na 40zł więcej - worek 20/25kg tegorocznego słodu będzie kosztował ok. 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 To pojadę do Havířova 25 kg 400.00 Kč . Jakoś tam cena się nie zmieniła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Zrobiłem test. Na 4,5 kg słodu z bogutyn młyn na wietrze wydmuchałem zanieczyszczenia. Ubyło ponad 50 g. tj. ponad 1 % zanieczyszczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 To pojadę do Havířova 25 kg 400.00 Kč . Jakoś tam cena się nie zmieniła. Daleko masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Ma ze 100km w jedną stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Ale mi oszczędności, dajcie lepiej zarobić sklepom piwowarskim, jak będą miały dobry obrót to słody będą zawsze świeże i w dobrym asortymencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 To pojadę do Havířova 25 kg 400.00 Kč . Jakoś tam cena się nie zmieniła. jakieś namiary na sklep u naszych sąsiadów ? czasem się bywa w tamtej okolicy i można zerknąć z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 To pojadę do Havířova 25 kg 400.00 Kč . Jakoś tam cena się nie zmieniła. jakieś namiary na sklep u naszych sąsiadów ? czasem się bywa w tamtej okolicy i można zerknąć z ciekawości http://www.domacimikropivovary.cz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Ma ze 100km w jedną stronę. Licząc koszty samego paliwa to 50-60zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) To pojadę do Havířova 25 kg 400.00 Kč . Jakoś tam cena się nie zmieniła. Ale dočasně nedostupné Edytowane 6 Listopada 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Przyznań trzeba że słód w Bogutyn Młyn jest najtańszy 2,08zł za kg. W CP najtańszy z Soufletu po 3,55za kg w tym samym sklepie se Strzegomia po 4,65 za kg i to nieważne czy 20 czy 200kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 W piwodziej.pl mogę kupic po 3.30 (przesyłka 0 zł), w browamatorze 3.40 (plus przesyłka); uwzgledniając zniżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi