Panama_536 Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Część witam wszystkich. Czy ktoś was może stosował olejek hopzoil??;) jeśli tak to proszę mi powiedzieć jak to się dodaje bo na ulotce pisze że wlać bezpośrednio do zbiornika 48 godzin przed rozlewem . Ale czy jeśli zamieszam ten olejek w piwie czy drożdże się nie napowietrzą ?? Jak to zrobić najbezpieczniej ??;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Ten olejek ma dziwny posmak. Miałem ten poprzedni. Ja dodałem jak z chłodziłem wodę z cukrem podczas rozlewu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Swojego czasu szukałem info, jednak po dokopaniu się do informacji zrezygnowałem z eksperymentu, z olejkiem któryś typ hopzoil trzeba 48h przed rozpuszczać w stężonym alkoholu bo nie rozpuszcza się w piwie. Następcy hopzoil majik, i hopzoil hazy już się chyba rozpuszczają. Coś u Janisha czytałem o dodatkach i hopzoil to trzeba dać na zimno połowę chmielu, i potem dowalić hopzoil. Wtedy pisał ze to jakoś smakuje. I potem zainteresowałem się tym https://www.barthhaas.com/hops-and-products/products/spectrum Lecz nie do dostania w Polsce. Spectrum jest rozpuszczalne w piwie i jest to 100% chmielu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Używałem majka, straszny rak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 9 minut temu, anteks napisał(a): Używałem majka, straszny rak Co rozumiesz pod pojęciem rak ? Rozumiem, że biorąc pod uwagę znaczenia tego słowa w sensie choroby to efekty według Ciebie są niespecjalne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 8 minut temu, BROWAR KWARTA napisał(a): Co rozumiesz pod pojęciem rak ? Rozumiem, że biorąc pod uwagę znaczenia tego słowa w sensie choroby to efekty według Ciebie są niespecjalne ? Drogo, upierdliwie, chemicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi