newbie Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Witajcie Piwowarzy. Mam przechowane w dobrych warunkach ześrutowane słody, (wszystko w workach, w suchym miejscu, nic podejrzanego z tym się nie dzieje), ale data ważności upłynęła w grudniu 2023 roku. Weyermann Pilzneński, Zakwaszający, Carapils i Monachijski. Szkoda mi wywalać. Poradźcie więc szczerze, czy wysypać to do BIO😂, czy jednak są szanse, że coś przyzwoitego z tego uwarzę? Pozdrowienia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Siemka, wylać zawsze zdążysz sprobuj małą warkę zrobić mieszając 1:1 ze świerzym słodem. Bo ten stary może się źle zacierać.Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka newbie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Bez problemu. newbie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja (edytowane) 3 godziny temu, newbie napisał(a): Mam przechowane w dobrych warunkach ześrutowane słody, (wszystko w workach, w suchym miejscu, nic podejrzanego z tym się nie dzieje), ale data ważności upłynęła w grudniu 2023 roku Warzę na ponad 7 letnich słodach, zamkniętych próżniowo. Oprócz ciut niższej wydajności, innych efektów ubocznych brak Edytowane 31 Maja przez wizi newbie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Maja Udostępnij Opublikowano 31 Maja Spokojnie możesz warzyć, najwyżej sypniesz więcej by wydajność sie zgadzala newbie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newbie Opublikowano 1 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca Dzięki! Będę warzył🙂 zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi